Sursa :: tanukiphoto from Getty Images
Dovleac confiat cu portocale
Desert delicios sub formă de dovleac confiat cu suc de portocale.
Ingrediente
- 1 kg Dovleac tăiat cubulețe
- 1⁄2 kg Zahăr din trestie
- 1 ro Acid citric
- 3 ro Suc de portocale sau suc de portocale
Ultimele broșuri
Procedura
Îndepărtați părțile moi ale dovleacului și tăiați-l în cuburi cu diametrul de 1 cm.
Acoperiți-le cu apă și acid dizolvat și lăsați-le la înmuiat în mod ideal peste noapte. Dimineața, se scurge apa, se adaugă zahărul și sucul de portocale, se amestecă și se lasă din nou să stea câteva ore.
Apoi le încălziți până la punctul de fierbere și le lăsați să se gătească la foc mic - dovleacul nu trebuie să fiarbă.
Când dovleacul este lucios, se strecoară printr-o sită și se lasă să se scurgă.
Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se usucă în cuptorul deschis și fierbinte la aproximativ 50 °C până când cuburile se desprind de pe hârtie și se lipesc între ele.