PUBLICITATE

Sursa :: tanukiphoto from Getty Images

Dovleac confiat cu portocale

Desert delicios sub formă de dovleac confiat cu suc de portocale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg Dovleac tăiat cubulețe Adăugat la
  • 12 kg Zahăr din trestie Adăugat la
  • 1 ro Acid citric Adăugat la
  • 3 ro Suc de portocale sau suc de portocale Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

105 min.
1. Pasul

Îndepărtați părțile moi ale dovleacului și tăiați-l în cuburi cu diametrul de 1 cm.

2. Pasul

Acoperiți-le cu apă și acid dizolvat și lăsați-le la înmuiat în mod ideal peste noapte. Dimineața, se scurge apa, se adaugă zahărul și sucul de portocale, se amestecă și se lasă din nou să stea câteva ore.

3. Pasul

Apoi le încălziți până la punctul de fierbere și le lăsați să se gătească la foc mic - dovleacul nu trebuie să fiarbă.

4. Pasul

Când dovleacul este lucios, se strecoară printr-o sită și se lasă să se scurgă.

5. Pasul

Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se usucă în cuptorul deschis și fierbinte la aproximativ 50 °C până când cuburile se desprind de pe hârtie și se lipesc între ele.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou