Sursa :: Josef Mohyla from Getty Images Signature
Dovleac fiert cu ananas
Rețeta de dovleac conservat cu ananas a devenit preferata mea nu numai pentru gustul său dulce și ușor exotic, ci și pentru prepararea sa ușoară și durata lungă de păstrare. Este o modalitate excelentă de a vă bucura de un gust de vară în timpul lunilor reci de iarnă. Îl recomand tuturor celor cărora le place atât dovleacul, cât și ananasul să îl încerce.
Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 1 bucată Ananas mare
- 500 g Zahăr
- 1 bucată lămâie
- 1 bucată păstaie de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți borcanele înainte de a începe prepararea. Acestea trebuie să fie curate și sterile pentru a asigura o durată de valabilitate mai mare pentru compotul nostru.
Mai întâi, se curăță dovleacul și ananasul de coajă. Scoateți dovleacul și tăiați-l în bucăți mai mici. Se decojește ananasul, se îndepărtează părțile tari din mijloc și se taie în bucăți.
Pregătiți un vas mare în care puneți fructele, zahărul, sucul de la o lămâie și o păstaie de vanilie pe care ați tăiat-o pe lungime.
Se amestecă totul în oală și se lasă să stea 15 minute pentru ca fructele să înceapă să elibereze sucurile.
Apoi se aduce totul la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. După acest timp, atât dovleacul, cât și ananasul ar trebui să fie moi și să se combine cu savoare.
Puteți lăsa compotul finit să se răcească și apoi să-l păstrați în frigider sau îl puteți pune la borcan fierbinte. Acoperiți bine borcanele și lăsați-le cu capul în jos să se răcească. În acest fel, puteți păstra dovleacul și ananasul conservate timp de câteva luni.