PUBLICITATE

Sursa :: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Dovleac fiert cu ananas

Rețeta de dovleac conservat cu ananas a devenit preferata mea nu numai pentru gustul său dulce și ușor exotic, ci și pentru prepararea sa ușoară și durata lungă de păstrare. Este o modalitate excelentă de a vă bucura de un gust de vară în timpul lunilor reci de iarnă. Îl recomand tuturor celor cărora le place atât dovleacul, cât și ananasul să îl încerce.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg dovleac Adăugat la
  • 1 bucată Ananas mare Adăugat la
  • 500 g Zahăr Adăugat la
  • 1 bucată lămâie Adăugat la
  • 1 bucată păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pregătiți borcanele înainte de a începe prepararea. Acestea trebuie să fie curate și sterile pentru a asigura o durată de valabilitate mai mare pentru compotul nostru.

2. Pasul

Mai întâi, se curăță dovleacul și ananasul de coajă. Scoateți dovleacul și tăiați-l în bucăți mai mici. Se decojește ananasul, se îndepărtează părțile tari din mijloc și se taie în bucăți.

3. Pasul

Pregătiți un vas mare în care puneți fructele, zahărul, sucul de la o lămâie și o păstaie de vanilie pe care ați tăiat-o pe lungime.

4. Pasul

Se amestecă totul în oală și se lasă să stea 15 minute pentru ca fructele să înceapă să elibereze sucurile.

5. Pasul

Apoi se aduce totul la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. După acest timp, atât dovleacul, cât și ananasul ar trebui să fie moi și să se combine cu savoare.

6. Pasul

Puteți lăsa compotul finit să se răcească și apoi să-l păstrați în frigider sau îl puteți pune la borcan fierbinte. Acoperiți bine borcanele și lăsați-le cu capul în jos să se răcească. În acest fel, puteți păstra dovleacul și ananasul conservate timp de câteva luni.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou