Sursa :: Azurita via iStockphotos
Dovleac la cuptor umplut cu carne tocată și legume
Această rețetă de dovlecei umpluți la cuptor este un adevărat favorit al toamnei în casa mea. Întotdeauna aștept cu nerăbdare sezonul dovleacului pentru a putea pregăti acest fel de mâncare încălzitoare și sățioasă. Dovleacul este moale și dulce în interior, în timp ce umplutura din carne tocată și legume este savuroasă și fragedă. Este un adevărat deliciu și mâncarea perfectă pentru confort!
Ingrediente
- 2 mic Dovleac Hokkaido sau dovleac de dovleac
- 500 g Carne tocată de vită
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 paprika (roșu)
- 1 Confederația Pătrunjel
- 1 Lingură de ceai sare
- 1⁄2 Lingură de ceai piper
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- 100 g Brânză rasă
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius căldură de sus/jos. Dacă folosiți cuptorul cu convecție, vă recomand o temperatură de 180 de grade pentru a obține o rumenire uniformă a dovleacului. Rețeta de dovleac umplut la cuptor se face așa cum este descrisă mai jos !
Se taie partea de sus a dovleceilor și se îndepărtează semințele și fibrele din interior. O lingură de înghețată se dovedește a fi un instrument practic în acest caz.
Se ung dovleceii pe dinăuntru și pe dinafară cu ulei de măsline și se presară în interior cu aproximativ jumătate din sare și piper. Acum pot fi puși în mijlocul cuptorului și coapte timp de aproximativ 40 de minute.
Între timp, se taie mărunt ceapa și usturoiul, se curăță ardeii și se taie și ei în cubulețe. Se prăjește carnea tocată în tigaie până când devine sfărâmicioasă și se rumenește. Adăugați apoi legumele și prăjiți-le câteva minute.
Scoateți dovleceii din cuptor imediat ce sunt moi și ușor rumenite. Aveți grijă aici, deoarece dovleacul se poate încinge foarte tare.
Umpleți dovleceii cu amestecul de carne tocată și legume, presărați cu cașcavalul ras și puneți-i la cuptor pentru încă 15 minute sau până când cașcavalul este bine topit și auriu.
Înainte de servire, se ornează dovleacul umplut cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!