PUBLICITATE

Sursa :: Petroos from Getty Images

Dovlecei umpluți cu orez și ciuperci

Dovleceii umpluți cu orez și ciuperci sunt o cină ușoară, dar sățioasă și, de asemenea, o alegere excelentă atunci când găzduiți prieteni vegetarieni.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 bucată Dovlecei mai mari Adăugat la
  • 1 Cupa Orez Adăugat la
  • 500 g Ciuperci Adăugat la
  • 1 bucată ceapă mare Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 100 g Brânză rasă Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, piper negru măcinat după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se taie dovleceii în jumătate și se scobesc în centru cu o lingură pentru a crea un spațiu gol pentru umplutură. Această parte trebuie făcută cu grijă pentru a nu deteriora pereții dovleacului.

2. Pasul

Se taie ciupercile și ceapa în bucăți subțiri. Se încălzește o tigaie, se adaugă uleiul de măsline și se adaugă ceapa. Se sotează până când ceapa devine ușor aurie. Adăugați apoi ciupercile tăiate felii și continuați să prăjiți la foc mediu.

3. Pasul

Între timp, în cea de-a doua oală, se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, se amestecă cu ciupercile și ceapa prăjite, se adaugă usturoiul pisat, sare și piper după gust și se amestecă.

4. Pasul

Umpleți dovleceii cu amestecul preparat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 - 30 de minute, sau până când dovleceii sunt moi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou