Sursa :: Petroos from Getty Images
Dovlecei umpluți cu orez și ciuperci
Dovleceii umpluți cu orez și ciuperci sunt o cină ușoară, dar sățioasă și, de asemenea, o alegere excelentă atunci când găzduiți prieteni vegetarieni.
Ingrediente
- 2 bucată Dovlecei mai mari
- 1 Cupa Orez
- 500 g Ciuperci
- 1 bucată ceapă mare
- 2 cuișoare Usturoi
- 100 g Brânză rasă
- ulei de măsline
- Sare, piper negru măcinat după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se taie dovleceii în jumătate și se scobesc în centru cu o lingură pentru a crea un spațiu gol pentru umplutură. Această parte trebuie făcută cu grijă pentru a nu deteriora pereții dovleacului.
Se taie ciupercile și ceapa în bucăți subțiri. Se încălzește o tigaie, se adaugă uleiul de măsline și se adaugă ceapa. Se sotează până când ceapa devine ușor aurie. Adăugați apoi ciupercile tăiate felii și continuați să prăjiți la foc mediu.
Între timp, în cea de-a doua oală, se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când orezul este fiert, se amestecă cu ciupercile și ceapa prăjite, se adaugă usturoiul pisat, sare și piper după gust și se amestecă.
Umpleți dovleceii cu amestecul preparat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 - 30 de minute, sau până când dovleceii sunt moi.