Sursa :: MurzikNata from Getty Images
Eggnog cu rom
Un lichior de ouă tradițional preparat într-un mod neconvențional cu rom.
Ingrediente
- 5 bucată gălbenușuri de ou
- 1 bucată Ou întreg
- 100 g zahăr pudră
- 1 bucată zahăr vanilat
- 200 ml Lapte
- 100 ml Frișcă
- 200 ml Rom negru
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, se amestecă gălbenușurile de ou și oul întreg cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se omogenizează. Acesta este un pas important, deoarece ouăle și zahărul amestecate corespunzător formează baza pentru lichior. Vă recomand să folosiți un mixer electric de mână pentru un rezultat perfect neted.
Turnați laptele și smântâna într-o cratiță și lăsați-le să se încălzească la foc mediu, dar să nu dea în clocot!
Opriți vasul de pe foc și turnați încet amestecul de ouă în oală, amestecând constant. Este un proces puțin complicat, dar merită. Adăugarea treptată a amestecului asigură faptul că ouăle nu se îngroașă.
Se pune totul înapoi pe foc și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând până când amestecul se îngroașă.
În cele din urmă, se adaugă romul și se amestecă bine.