PUBLICITATE

Sursa :: MurzikNata from Getty Images

Eggnog cu rom

Un lichior de ouă tradițional preparat într-un mod neconvențional cu rom.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 5 bucată gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 1 bucată Ou întreg Adăugat la
  • 100 g zahăr pudră Adăugat la
  • 1 bucată zahăr vanilat Adăugat la
  • 200 ml Lapte Adăugat la
  • 100 ml Frișcă Adăugat la
  • 200 ml Rom negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Într-un castron, se amestecă gălbenușurile de ou și oul întreg cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se omogenizează. Acesta este un pas important, deoarece ouăle și zahărul amestecate corespunzător formează baza pentru lichior. Vă recomand să folosiți un mixer electric de mână pentru un rezultat perfect neted.

2. Pasul

Turnați laptele și smântâna într-o cratiță și lăsați-le să se încălzească la foc mediu, dar să nu dea în clocot!

3. Pasul

Opriți vasul de pe foc și turnați încet amestecul de ouă în oală, amestecând constant. Este un proces puțin complicat, dar merită. Adăugarea treptată a amestecului asigură faptul că ouăle nu se îngroașă.

4. Pasul

Se pune totul înapoi pe foc și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând până când amestecul se îngroașă.

5. Pasul

În cele din urmă, se adaugă romul și se amestecă bine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou