Sursa :: Pixabay
Espresso Coffee Buttercream Frosting & Icing
Crema de unt de cafea este o glazură somptuoasă care adaugă un gust încântător oricărui produs de patiserie. Acest amestec dulce de unt, zahăr și espresso puternic scoate o glazură cremoasă și fină, cu o aromă intensă de cafea. Această rețetă este perfectă pentru iubitorii de cafea și este absolut uimitoare pentru glazura prăjiturilor, cupcakes sau fursecuri.
Ingrediente
- 1 ceașcă Unt nesărat, la temperatura camerei
- 31⁄2 căni zahăr pudră
- 1⁄4 ceașcă Smântână de frișcă groasă
- 2 tbls De pudră de espresso sau cafea tare preparată
- 1 linguriță Extract de vanilie pură
- Un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Se dizolvă pulberea de espresso sau se lasă cafeaua tare preparată să se răcească.
Bateți untul la viteză medie cu ajutorul unui mixer electric până când devine omogen și cremos (aproximativ 2 minute).
Reduceți viteza mixerului și adăugați treptat zahărul pudră. Se amestecă până când tot zahărul și untul sunt complet amestecate.
Luați espresso sau cafeaua răcită, extractul de vanilie și smântâna, apoi turnați acest amestec în crema de unt încet, continuând să amestecați.
După ce toate au fost adăugate, măriți viteza de amestecare și bateți amestecul până când devine ușor și pufos (timp de aproximativ 3-5 minute). Dacă crema de unt este prea groasă, mai adăugați un pic de smântână. Dacă este prea subțire, adăugați puțin mai mult zahăr pudră.
Se adaugă un vârf de cuțit de sare sau după gust pentru a echilibra dulceața și se amestecă bine.
Crema de unt de cafea este acum gata să fie folosită pentru glazurarea prăjiturilor, cupcakes sau orice altceva doriți!