Sursa :: Valentyna Gupalo's Images from Canva
Felii de cartofi
Cotletele de cartofi sunt un fel de mâncare grozavă pe care o să vă placă. Gustul său delicat îi va încânta chiar și pe cei mai pretențioși dinari. Prepararea lor este foarte simplă și rapidă, ceea ce veți aprecia atunci când gătiți pentru întreaga familie.
Ingrediente
- 500 g Cartof
- 1 ks ou
- 2 Linguri Făină netedă
- 1 ks Cățel de usturoi
- 50 g Brânză rasă (opțional)
- sare și piper
- Nucșoară pentru asezonare
- ulei pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță cartofii de coajă și se dau pe răzătoare fină. Apoi, lăsați-i să stea un timp pentru a lăsa să iasă sucul.
Stoarceți cartofii, stoarceți-i de suc. Adăugați în cartofi ouăle, usturoiul pisat, făina, sarea, piperul și nucșoara. Se amestecă bine.
Se încălzește o tigaie și se adaugă ulei. Apoi, folosind o lingură, puneți clătite mici în tigaie și apăsați cu palmele.
Prăjiți clătitele de cartofi aurii pe ambele părți. La final se pot presăra cu brânză rasă și se lasă să se topească.
Serviți cotletele de cartofi gata preparate cu ketchup sau sos tartar.