Sursa :: IngridHS from Getty Images
Friptură de porc cu cartofi mici
Rețetă pentru o friptură de porc fantastică cu cartofi mici.
Ingrediente
- 500 g carne de porc
- 500 g Cartofi mici
- 2 ro ulei de măsline
- Sare, piper negru proaspăt măcinat
- 3 cuișoare Usturoi
- 1 ks morcovi
- 2 crengi Rosemary
- Ierburi proaspete pentru presărat (pătrunjel, mărar)
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, este important să spălați și să uscați bine carnea de porc. Sărați-o și piperați-o pe ambele părți.
Se spală cartofii mici și se pun la fiert în apă cu sare timp de aproximativ 10 minute. Dacă doriți, puteți curăța cartofii de coajă, dar eu prefer varianta cu tot cu coajă. Cartofii sunt atât de crocanți și au mai multă aromă.
Adăugați uleiul de măsline, morcovii rași, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin în vasul de copt. Se prăjesc toate împreună la foc mediu.
Apoi se adaugă carnea și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C. După aproximativ 30 de minute, întoarceți carnea și adăugați cartofii mici fierți în prealabil în vasul de copt.
Lăsați carnea și cartofii la cuptor încă 15 - 20 de minute.
Carnea de porc și cartofii gata preparați pot fi presărați cu ierburi proaspete înainte de a fi serviți și serviți cu un sos tartar sau un dressing delicios făcut în casă.