Frunze de struguri pentru iarnă
Foarte simplu se pot conserva frunzele de struguri pentru zilele de iarnă în borcane. Prepararea este rapidă și poate fi făcută cu adevărat de oricine.
Ingrediente
- Frunze de struguri proaspete
- apă
- sare
Ultimele broșuri
Procedura
Colectăm atât de multe frunze de viță de vie cât vrem să punem în sticle. Colectăm doar frunze tinere, moale la atingere. Apoi clătim frunzele cu apă rece și le tăiem cozile.
Luăm 4-5 frunze, le împăturim puțin pentru a fi mai mici și le punem în borcane. Într-o sticlă se pot încadra aproximativ 20 x 5 frunze. Deci, o sticlă vi se va potrivi pentru o singură gătit, când veți face sarmale.
Când avem sticlele pline, punem puțină sare pe partea de sus a fiecărei sticle, să spunem mai puțin de 1/2 linguriță. Apoi vom turna apa fierbinte peste frunze și vom închide sticlele și vom înșuruba bine capacul. De obicei îmi place să întorc sticlele cu fundul în sus și să le las așa timp de o oră. Apoi le întorc înapoi. Pentru observare, puteți lăsa sticlele 3-4 zile în bucătărie pe masă, după care le puteți depozita în cămară.
Astfel de frunze de vita de vie pe care le-am pus deoparte le folosesc iarna pentru a prepara sarmale. Nu există multă sare, așadar nu vor fi prea sărate, așa cum se întâmplă în unele rețete. Înainte de gătire, scoateți frunzele din borcan și dacă sunt un pic tari pentru a le rula, pur și simplu le îmbibați în apă clocotită pentru câteva minute pentru a se înmuia. Poftă bună !
Rețetele mele ulterioare pot fi găsite și pe blogul meu cesminazuenal.blogspot.com și pe Youtube