PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Hans

Gătitul sosului de mere în cuptor

Acest sos de mere se prepară în cuptor. Dacă aveți acasă un surplus de mere și doriți să le folosiți, puteți prepara sosul de mere cu ingrediente aromate într-un mod neconvențional - la cuptor.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 3 kg Mere Adăugat la
  • 180 g zahăr Adăugat la
  • 1 lămâie Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.

2. Pasul

Se spală și se decojesc merele, se îndepărtează miezul și se taie în cuburi. Se pun merele tăiate cubulețe cu sucul de lămâie într-o caserolă mare și se amestecă bine.

3. Pasul

Coaceți amestecul de mere în cuptor timp de aproximativ 1½ ore, până când merele sunt moi și și-au eliberat sucul.

4. Pasul

După ce merele s-au răcit, se pasează.

5. Pasul

Sfatul meu: eu personal trec merele printr-o sită, pentru ca piureul să nu conțină coajă sau miez.

6. Pasul

Se adaugă zahărul și scorțișoara. Se toarnă sosul de mere finit în borcane de conservă sterilizate și se sigilează bine.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou