Sursa :: Pixabay: Hans
Gătitul sosului de mere în cuptor
Acest sos de mere se prepară în cuptor. Dacă aveți acasă un surplus de mere și doriți să le folosiți, puteți prepara sosul de mere cu ingrediente aromate într-un mod neconvențional - la cuptor.
Ingrediente
- 3 kg Mere
- 180 g zahăr
- 1 lămâie
- 1 Lingură de ceai Scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.
Se spală și se decojesc merele, se îndepărtează miezul și se taie în cuburi. Se pun merele tăiate cubulețe cu sucul de lămâie într-o caserolă mare și se amestecă bine.
Coaceți amestecul de mere în cuptor timp de aproximativ 1½ ore, până când merele sunt moi și și-au eliberat sucul.
După ce merele s-au răcit, se pasează.
Sfatul meu: eu personal trec merele printr-o sită, pentru ca piureul să nu conțină coajă sau miez.
Se adaugă zahărul și scorțișoara. Se toarnă sosul de mere finit în borcane de conservă sterilizate și se sigilează bine.