PUBLICITATE

Sursa :: hamik from Canva

Gâtul de gât prăjit cu cartofi

Rețetă pentru friptură de gât cu cartofi, usturoi și rozmarin.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Gât de porc Adăugat la
  • 1 kg Cartof Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • sare de mare Adăugat la
  • Piper negru Adăugat la
  • Rosemary Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se taie gâtul în 4 bucăți egale, astfel încât, individual, toate bucățile să se coacă în mod egal. Se asezonează fiecare bucată cu sare și piper și se stropește cu ulei de măsline.

2. Pasul

Se curăță și se taie în felii cartofii. Se condimentează bine cartofii cu sare și piper. Se curăță și se toacă usturoiul. Se stropesc cu ulei și se amestecă bine.

3. Pasul

Se așază cartofii pe fundul unei tăvi de copt unse și se așază carnea de gât deasupra cartofilor.

4. Pasul

Se pune vasul de copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se coace timp de aproximativ o oră și jumătate. După aproximativ o oră, se amestecă gâtul și cartofii și se completează cu apă, dacă este necesar.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou