PUBLICITATE
Sursa :: hamik from Canva
Gâtul de gât prăjit cu cartofi
Rețetă pentru friptură de gât cu cartofi, usturoi și rozmarin.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 1 kg Gât de porc
- 1 kg Cartof
- 4 cuișoare Usturoi
- sare de mare
- Piper negru
- Rosemary
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Se taie gâtul în 4 bucăți egale, astfel încât, individual, toate bucățile să se coacă în mod egal. Se asezonează fiecare bucată cu sare și piper și se stropește cu ulei de măsline.
2. Pasul
Se curăță și se taie în felii cartofii. Se condimentează bine cartofii cu sare și piper. Se curăță și se toacă usturoiul. Se stropesc cu ulei și se amestecă bine.
3. Pasul
Se așază cartofii pe fundul unei tăvi de copt unse și se așază carnea de gât deasupra cartofilor.
4. Pasul
Se pune vasul de copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se coace timp de aproximativ o oră și jumătate. După aproximativ o oră, se amestecă gâtul și cartofii și se completează cu apă, dacă este necesar.