PUBLICITATE
Sursa :: alpaksoy from Getty Images
Gem de soc
Prepară-ți acasă gem de soc, care are un gust fantastic.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 30 ks Flori de soc
- 1 kg zahăr
- 2 l apă
- 2 ks lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
În prima fază, tăiați florile de bază de pe tulpini și curățați-le bine.
2. Pasul
Pregătiți o oală mare în care să puneți flori de soc, zahăr, apă și lămâi tăiate în felii.
3. Pasul
Lăsați amestecul să se infuzeze sub capac cel puțin 24 de ore.
4. Pasul
În ziua următoare, strecurați amestecul printr-o sită densă sau tifon. Aruncați florile de soc și lămâile.
5. Pasul
Puneți din nou amestecul în oală și fierbeți-l până capătă consistența unei gemuri. În timpul fierberii, amestecați regulat.
6. Pasul
Umpleți gemul încă fierbinte în borcane sterilizate. Închideți borcanele și lăsați-le să se răcească.
7. Pasul
Depozitați într-un loc întunecos