Sursa :: DronG via iStockPhotos
Gnocchi de toamnă și caserolă de dovleac
Această caserolă de gnocchi și dovleac este un adevărat deliciu de toamnă. Combinația dintre gnocchi de casă și dovleacul parfumat, acoperită cu brânză crocantă, este un adevărat răsfăț pentru palat și unul dintre preparatele mele preferate atunci când zilele se răcesc. Am făcut această rețetă de nenumărate ori și întotdeauna încântă familia și prietenii.
Ingrediente
- 600 g Cartofi făinoși
- 200 g făină
- 1 dimensiune medie Dovleac Hokkaido
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 Tablespoon ulei
- sare și piper
- 1 Linguriță Cimbru
- 150 g Brânză rasă (de exemplu, Emmental)
- 500 ml Cremă
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru caserola de gnocchi cu brânză, spălați mai întâi cartofii și fierbeți-i în apă cu sare timp de aproximativ 20 de minute. Apoi se lasă să se răcească puțin și se decojesc. Este important să prelucrați cartofii cât sunt încă calzi, deoarece astfel pot absorbi mai bine făina.
În timp ce cartofii se fierb, se taie dovleacul în două, se scot semințele și se taie în cuburi. Eu prefer dovleacul Hokkaido pentru că se poate mânca pielea și are o aromă minunată de nucă.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Apoi se prăjește într-o tigaie cu ulei împreună cu cubulețele de dovleac până când acestea se înmoaie. Condimentați cu sare, piper și cimbru, caserola dvs. trebuie să fie bine condimentată.
Acum pentru gnocchi: Presărați cartofii curățați de coajă printr-o răzătoare de cartofi și adăugați făina. Se frământă totul până se obține un aluat neted și se modelează în găluște mici. Sfat: Făinați-vă mâinile pentru ca aluatul să nu se lipească!
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți gnocchi, legumele de dovleac și smântâna într-o tavă de copt și amestecați bine. Presărați gnocchi și caserola de dovleac cu brânză și coaceți la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, până când brânza este frumos și aurie.