Gogosi pufoase și gustoase de post
Gogogoșile sunt cele care nu se vor demoda niciodată si pot fi făcute intr-o mulțime de feluri, se pot combina, pot fi umplute, simple sau cu diverse toppinguri. Ideale pentru o gustare rapidă sau pentru un desert gustos.
Ingrediente
- 1⁄4 cană unt tartinat fără lactate
- 1 cană zahăr
- 1 linguriță Scorțișoară
- 1⁄2 cană lapte de migdale vanilat
- 1 cană de făină
- 1 linguriță praf de copt
- Unt și scorțișoară pentru topping
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți o tavă pentru gogoși.
Puneți unul într-un castron mic care poate fi folosit la microunde și puneți la microunde timp de 30 de secunde până se topește.
Într-un bol de mărime medie, combinați untul topit, zahărul și scorțișoara. Se adaugă și laptele de migdale. Adăugați făina și praful de copt și amestecați până se omogenizează.
Se toarnă aluatul de gogoși în tava unsă și se dă la cuptor. Coaceți la 200 de grade timp de 12-13 minute sau până când scobitoarea iese curată.
Între timp, spre sfârșitul timpului de coacere, pregătiți toppingul de zahăr cu scorțișoară. Adăugați untul într-un castron mic și puneți la microunde timp de 30 de secunde până se topește. Într-un al doilea castron, combinați scorțișoara și zahărul.
Când gogoșile sunt gata, luați-le pe fiecare și scufundați-le în untul topit, apoi scufundați-le în zahăr de scorțișoară. Savurați cât este sunt incă puțin calde!