Iepure de casă cu usturoi
Carne dietetică și o rețetă simplă de la cuptor.
Ingrediente
- 1 iepure
- 900 ml apă
- 70 g usturoi
- sare
- frunză de dafin
- Condimente pentru grătar
- Condimente negre întregi
- Condiment nou
- Conuri de brad
- sare grunjoasă
- Ardei praf dulce
Ultimele broșuri
Procedura
Impartim aproximativ 1500g de iepure. Punem pieptul de iepure să fiarbă în apă împreună cu condimente noi, frunze de dafin, piper negru întreg, boabe de ienupăr și puțină sare. Acesta ne va servi pentru a adăuga sosul de pui la iepure în cuptor. Și când scoatem carnea de pe oase, putem face o pastă, sau doar să o servim așa cum este.
Punem restul de iepure într-o tavă și îl presărăm cu sare grosieră, condimente pentru grătar și paprika măcinată. Curățăm un cap de usturoi mai mare, îl tăiem și îl adăugăm la iepure. Amestecăm bine împreună și lăsăm să stea un moment.
Când pieptul nostru de pui este gătit, îl scoatem și strecurăm supa, lăsăm să se răcească puțin.
Vărsăm jumătate din supă peste iepure în tavă și acoperim și punem la cuptor.
Când iepurele este pe jumătate fiert, adăugăm restul de apă, acoperim și lăsăm să se înmoaie în cuptor. La final, descoperim tava cu iepure, presărăm cu paprika roșie măcinată și lăsăm să se rumenească puțin. Servim cu orez, cartofi sau tăiței. Poftă bună