Sursa :: Pixabay: AKuptsova
Legume murate de diferite soiuri
Această rețetă de legume murate este un must-have absolut în bucătăria mea și am făcut-o de nenumărate ori. Murarea legumelor este o modalitate excelentă de a conserva legumele rămase într-un mod gustos, de a le transforma într-o garnitură delicioasă sau de a adăuga aromă la salate, sandvișuri etc. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome. Lucrul minunat la această metodă este că puteți experimenta cu diferite legume și arome.
Ingrediente
- 1 kg Amestec de legume (de exemplu, morcovi, țelină, ardei, dovlecei etc.)
- 1 l apă
- 2 Tablespoon sare de mare
- 500 ml Oțet de cidru alb sau de mere
- Câțiva căței de usturoi, boabe de piper frunze de dafin și ierburi proaspete (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de legume murate, începeți prin a spăla și tăia bine legumele. Am constatat că dacă tăiați legumele în bucăți de dimensiuni egale, ajută la menținerea consistenței în timpul procesului de murare.
Se pun la fiert apa, oțetul și sarea într-o oală mare. Așteptați până când sarea s-a dizolvat și apoi adăugați legumele. Nu vă faceți griji dacă legumele nu sunt acoperite complet, ele se vor prăbuși în timpul gătitului.
Lăsați legumele să fiarbă 2-3 minute, dar nu mai mult, pentru a păstra o textură crocantă. La prima mea încercare, am fiert prea mult legumele și au devenit prea moi.
În timp ce legumele se gătesc, puteți pregăti borcanele. Sterilizați-le în apă clocotită sau în cuptor pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.
Umpleți legumele încă fierbinți împreună cu apa de murat în borcane. Acum puteți adăuga cățeii de usturoi, boabele de piper, frunzele de dafin și ierburile proaspete. Mie îmi place combinația de mărar cu morcovi și de ardei cu rozmarin.
Se închid bine borcanele cu legumele murate și se lasă să se răcească. Apoi depozitați-le în frigider și așteptați cel puțin o săptămână înainte de a le deschide. Este nevoie de timp, dar credeți-mă, merită așteptarea! Un acompaniament perfect pentru multe feluri de mâncare.