Sursa :: Humoria from Getty Images
Lichior de usturoi
Aceasta nu este o rețetă tipică pe care ai vrea să o încerci pentru gust, ci pentru sănătate. Sunt sigură că, după ce veți încerca pentru prima dată această tinctură magică, puternică, dar sănătoasă, veți dori mereu să vă faceți provizii de ea acasă.
Ingrediente
- 300 g Usturoi
- 1⁄2 l Spirit
- 1⁄2 l Ape
- 300 g miere
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se curăță usturoiul și se toacă fin.
Puneți usturoiul feliat într-un borcan, turnați spirtul și închideți bine. Este important să folosiți alcool pur, care nu conține aditivi, acest lucru garantează cel mai bun gust.
Lăsați borcanul într-un loc întunecat timp de aproximativ 3 săptămâni. În acest timp, usturoiul va absorbi bine alcoolul și își va reda proprietățile vindecătoare.
După 3 săptămâni, se strecoară și se aruncă usturoiul. Adăugați mierea și apa la tinctură. Amestecați bine, astfel încât mierea să se dizolve complet. Consider că mierea naturală și groasă este cea mai bună - dulceața ei contrastează ușor cu aroma puternică a usturoiului.
Turnați tinctura într-o sticlă de culoare închisă și păstrați-o într-un loc răcoros.
Păstrarea tincturii timp de câteva luni îi va spori și mai mult gustul și aroma.