Sursa :: HandmadePictures from Getty Images
Lichior de zmeură
Lichiorul de zmeură este un deliciu pentru palat, care încântă cu aroma sa profundă și intensă. În plus, este un cadou ideal pentru cei dragi. Am încercat rețeta acestui lichior de zmeură cu mulți ani în urmă și, de atunci, a devenit ritualul meu obișnuit de vară. Atunci când îl preparați, cel mai important lucru este să folosiți zmeură proaspătă și coaptă, pe care o culeg la grămadă în grădina mea în timpul verii.
Ingrediente
- 1 kg Zmeură
- 1 l Spirit
- 600 g Zahăr
- 500 ml Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Primul pas este să spălați și să uscați bine zmeura. Apoi, puneți zmeura într-un borcan mare care să aibă o închidere ermetică.
Adăugați spirtul în borcanul de fructe. Turnați-l peste zmeură, astfel încât să fie acoperită complet. Închideți bine borcanul și lăsați-l timp de 2 săptămâni într-un loc întunecos și răcoros. Amestecați ușor la câteva zile pentru a permite spirtului să se absoarbă în fructe și să dizolve toate aromele.
După acest timp, pregătim siropul de zahăr. Punem la fiert 500 ml de apă într-o oală și adăugăm zahărul în ea. Se amestecă până când zahărul se dizolvă. Gătim la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când siropul se îngroașă. După ce a fiert, îl lăsăm să se răcească.
După două săptămâni, treceți zmeura printr-o sită și stoarceți fructele rămase pentru a obține cât mai mult lichid. Adăugați siropul de zahăr la lichidul rezultat și amestecați până când ingredientele se combină.
Acum, turnăm lichiorul finit în sticle. Se toarnă până sus, apoi se sigilează ermetic. Lăsăm sticlele încă două săptămâni într-un loc răcoros și întunecat pentru a permite lichiorului să se maturizeze și să-și dezvolte pe deplin aroma.
După acest timp, lichiorul este gata de băut. Are un gust delicios servit rece, direct din frigider.