Sursa :: Pixabay : congerdesign
Mic dejun sănătos - gătit fulgi de ovăz
Terciul de ovăz a fost întotdeauna un favorit în familia mea. Mai ales în lunile reci de iarnă sau atunci când ne simțim puțin bolnavi, rețeta acestui terci încălzitor și sănătos este tocmai bună - este ușor de preparat și face minuni pentru noi de fiecare dată.
Ingrediente
- 1 Cupa fulgi de ovăz
- 4 Cupe apă
- 1 Pinch sare
- Opțional: zahăr, miere sau sirop de agave pentru îndulcire
- Opțional: fructe și/sau nuci pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti fulgii de ovăz, puneți mai întâi fulgii de ovăz într-o cratiță. Această cantitate este ideală pentru două persoane, dar, bineînțeles, o puteți mări sau micșora în mod corespunzător. Din experiența mea, acest raport dintre ovăz și apă vă oferă fulgii de ovăz perfecți.
Se adaugă apa. Este important de reținut aici că nu toată apa trebuie adăugată imediat. Începeți cu aproximativ 3 căni și adăugați mai multă după cum este necesar în timpul gătitului.
Se adaugă un vârf de cuțit de sare. Poate părea ciudat să adaugi sare la un fel de mâncare de obicei dulce, dar ajută la scoaterea în evidență a celorlalte arome - un truc pe care l-am învățat de la bunica mea.
Se fierbe amestecul la foc mediu. Se amestecă în mod constant pentru a preveni ca fulgii de ovăz să se ardă și să aibă un gust neplăcut. În 15-20 de minute, amestecul ar trebui să înceapă să se îngroașe și să devină vâscos.
Gustați fulgii de ovăz și adăugați mai multă apă dacă este necesar. După ce ați ajuns la consistența dorită, îl puteți lua de pe foc.
Serviți fulgii de ovăz sănătoși - cunoscuți și sub numele de terci - fierbinți. Dacă doriți, îl puteți îndulci cu puțin zahăr, miere sau agave și îl puteți orna cu fructe sau nuci.