Sursa :: Pixabay : EME
Neujahrsbrezel
Neujahrsbrezel este o tradiție culinară, în special în Germania și în țările de limba germană, care este coaptă și oferită cadou în Anul Nou. Aceasta simbolizează norocul și binecuvântarea pentru anul nou. Bretzelul este dulce, moale și pufos și are un gust divin cu unt sau gem.
Ingrediente
Aluat
- 500 g făină
- 1 Pachet drojdie uscată
- 80 g zahăr
- 250 ml lapte
- 1 Pinch sare
- 1 Bucată gălbenuș
- 80 g unt înmuiat
Decorațiune
- 1 Bucată gălbenuș
- 1 Lingură lapte
- 1 Lingură zahăr granulat
Ultimele broșuri
Procedura
1. Pentru pretzelul de Anul Nou, amestecați mai întâi drojdia într-un bol cu zahărul și laptele călduț, până când zahărul și drojdia s-au dizolvat.
2. Cerni făina într-un castron mare și formează o groapă în centru. Adaugă amestecul de drojdie, sarea, gălbenușul și untul moale și frământă cu mâinile sau cu un mixer cu cârlige pentru aluat, până când obții un aluat neted.
3. Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un loc cald aproximativ 1 oră, până când s-a dublat.
4. Framântați din nou aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formați un rulou și așezați-l în forma unui covrig. Apăsați bine capetele covrigilor.
5. Bateți gălbenușul rămas cu lapte și ungeți covrigul de Anul Nou. Presărați cu zahăr tos.
6. Coaceți cornul de Anul Nou în cuptorul preîncălzit la 180 °C (aer forțat 160 °C) timp de aproximativ 30 de minute, până când devine auriu.
7. Lăsați să se răcească și bucurați-vă! Se potrivește de asemenea bine pentru micul dejun în zilele de sărbătoare.