O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește
Bucurați-vă de o experiență culinară mediteraneană autentică cu această rețetă delicioasă de saramură de pește cu ardei și roșii! Gustul savuros al peștelui este accentuat de condimentele aromate, creând o masă perfectă pentru o cină în familie.
Ingrediente
- 1 kg pește de preferat somon ton sardine sau macrou
- 2 ardei grași
- 3 roșii
- 3 căței de usturoi
- 1⁄2 cană ulei de măsline
- 1⁄2 cană oțet de vin sau zeamă de lămâie
- sare și piper după gust
- frunze de dafin
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați peștele și tăiați-l în bucăți potrivite. Dacă folosiți sardine, puteți lăsa peștele întreg. Taiați ardeii grași și roșiile cubulețe și cățeii de usturoi felii subțiri.
Într-un castron, amestecați uleiul de măsline cu oțetul de vin sau zeama de lămâie, cu sare și piper. Într-o tigaie mare, adăugați oțetul și lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute. Adăugați apă suficientă pentru a acoperi peștele și lăsați-o să fiarbă la foc mediu timp de 5-10 minute.
Adăugați peștele în tigaie și gătiți-l timp de 5-10 minute.
Adăugați peștele, ardeii grași, roșiile și cățeii de usturoi. Lăsați să fiarbă timp de încă 10-15 minute, adăugați foile de dafin și lăsați să fiarbă înca 1-2 minute.