:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/si4aj54sOqp8VJVVM83S/930c245e7ca74ad2a7e8291142078d.jpeg)
O gustare tradițională delicioasă din Marea Mediterană: Saramură de pește
Bucurați-vă de o experiență culinară mediteraneană autentică cu această rețetă delicioasă de saramură de pește cu ardei și roșii! Gustul savuros al peștelui este accentuat de condimentele aromate, creând o masă perfectă pentru o cină în familie.
Ingrediente
- 1 kg pește de preferat somon ton sardine sau macrou
- 2 ardei grași
- 3 roșii
- 3 căței de usturoi
- 1⁄2 cană ulei de măsline
- 1⁄2 cană oțet de vin sau zeamă de lămâie
- sare și piper după gust
- frunze de dafin
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați peștele și tăiați-l în bucăți potrivite. Dacă folosiți sardine, puteți lăsa peștele întreg. Taiați ardeii grași și roșiile cubulețe și cățeii de usturoi felii subțiri.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/si4aj54sOqp8VJVVM83S/19547ddb16f4e248fa933165037e3f.jpeg)
Într-un castron, amestecați uleiul de măsline cu oțetul de vin sau zeama de lămâie, cu sare și piper. Într-o tigaie mare, adăugați oțetul și lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute. Adăugați apă suficientă pentru a acoperi peștele și lăsați-o să fiarbă la foc mediu timp de 5-10 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/si4aj54sOqp8VJVVM83S/f4ab01c29815e6da2cd5b147967e98.png)
Adăugați peștele în tigaie și gătiți-l timp de 5-10 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/si4aj54sOqp8VJVVM83S/a52839cf909e307b559801511d87a9.jpeg)
Adăugați peștele, ardeii grași, roșiile și cățeii de usturoi. Lăsați să fiarbă timp de încă 10-15 minute, adăugați foile de dafin și lăsați să fiarbă înca 1-2 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/si4aj54sOqp8VJVVM83S/09e3960783089a6c941902a60a8749.jpeg)