Sursa :: Lilechka75 from Getty Images Pro
Omletă cu ouă umplută cu spanac și brânză
Rețeta clasică pentru o omletă cu ouă hrănitoare și gustoasă, umplută cu spanac și brânză. Ideal pentru o cină rapidă sau mic dejun.
Ingrediente
Omletă
- 4 ks ou
- 2 Linguri lapte
- 1 ciupitură Sare
- 1 ciupitură piper
Umplere
- 200 g spanac proaspăt
- 100 g Brânză (cheddar sau gouda)
- 1 Linguri ulei de măsline
- 2 ks căței de usturoi
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți tigaia cu ulei de măsline. Adăugați cățeii de usturoi și prăjiți-i până se auriu.
Adăugați spanacul și prăjiți-l doar atât cât să se înmoaie puțin. Îndepărtați de pe aragaz și lăsați-l deoparte.
Într-un castron mare, amestecați ouăle, laptele, sarea și piperul. Mixați până devine neted.
Încălziți un pic de ulei într-o tigaie și turnați amestecul de ouă. Reduceți căldura și lăsați omleta să se coacă până când este aproape gata. Lăsați straturile de ou să devină frumos lucioase.
Când omleta este aproape gata, adăugați spanacul prăjit pe o jumătate și presărați cu brânză. Puneți cealaltă jumătate de omletă peste umplutură și lăsați-o să se coacă.
Se servește imediat. Poftă bună!