Sursa :: Pixabay: fancycrave1
Pâine casnică fără maia
Această rețetă este excelentă pentru cei care doresc să-și prepare propria pâine casnică, dar nu au la dispoziție maia. Deși maia este metoda tradițională de a prepara pâine, veți descoperi cu această rețetă că este posibil să creați o pâine la fel de gustoasă și frumos crescută și fără ea.
Ingrediente
- 500 g făină autogresată
- 1 linguriță Sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 Ambalare drojdie uscată
- 300 ml apă
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un bol, amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia uscată.
Adăugați treptat apa și amestecați până când aluatul se combină complet și devine neted.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de 2 ore sau până când își dublează volumul.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C.
Puneți aluatul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și coaceți timp de 35-40 de minute, sau până când pâinea se va îngălbeni și se va întări la atingere.
Lăsați pâinea să se răcească înainte de a o tăia.