Sursa :: enlightenedmedia2 from Canva
Pâine de grâu cu drojdie
Pâine de casă de grâu pe drojdie. Foarte ușor de preparat, iar rezultatul final îți va oferi un gust și un aromat de casă. Când coacem pâine de unul singur, avem control total asupra a ceea ce intră în ea. Pâinea cu drojdie este fundamentul oricărei bucătării.
Ingrediente
- 500 g făină de grâu
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 sticlă apă caldă
- 2 lingurițe Sare
- 1 linguriță zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un vas mic, dizolvați drojdia în apă caldă, adăugați zahăr și lăsați timp de 15 minute pentru ca drojdia să înceapă să funcționeze.
Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia activă. Framântați aluatul până când devine omogen. Când este gata, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald timp de o oră.
După acest timp, aluatul ar trebui să-și dubleze volumul. Frământați-l din nou timp de aproximativ 5 minute, apoi formați o pâine. Transferați aluatul într-o formă de pâine unsă sau așezați-l pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Acoperiți forma cu o cârpă și lăsați-o pentru următoarele 30 de minute. În acest timp, aluatul ar trebui să crească din nou.
Încălziți cuptorul la 220 ° C și coaceți pâinea timp de 30-35 de minute, până când devine aurie și crocantă. După coacere, scoateți pâinea din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.