:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/b4dfe37d1fa80e979dc6c454c312a4.jpeg)
Pască cu ciocolată - o delicatesă dulce și decadentă
Această pască este o reinterpretare modernă a rețetei tradiționale de Paște, combinând gustul clasic al brânzei dulci cu dulceața delicioasă a ciocolatei.
Ingrediente
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 200 g zahăr
- 150 g unt la temperatura camerei
- 4 ou
- 1 vârf de cuțit de sare
- 100 ml lapte
- 500 g brânză dulce
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de esență de vanilie
- 200 g ciocolată neagră tocată mărunt
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin pregătirea aluatului. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia și jumt[tate din zahăr. Adăugați untul tăiat cubulețe și frecați cu vârful degetelor până când amestecul devine nisipos.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/2fe0590ba2bb411d289a49f7004ac2.png)
Bateți ouăle cu o furculiță într-un alt bol și adăugați sare și lapte. Adăugați amestecul de ou în bolul mare cu făină și amestecați până când se formează un aluat omogen.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/cc7d7de06494d15e525464b30d8f17.png)
În alt bol, amestecați brânza dulce, restul de zahăr, făina și esența de vanilie până când obțineți o compoziție cremoasă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/df6ca7cd7402880c4eaf6601a54976.png)
Topiți ciocolata în bain marie, adăugați-o în cremă și amestecați ușor până compoziția devine omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/5a5fea4fbb756dace96fc84f08aff8.png)
Așezați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelați-l cu o spatulă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/0bd547104a1d99d8d93f7d68ed02fb.png)
Adăugați umplutura deasupra și nivelați-o și pe aceasta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/fc83a4fe212e54aaa45a09af40d9f2.png)
Încălziți cuptorul la 180°C. Dați pasca la cuptor și coaceți timp de 30 de minute sau până când aluatul se rumenește frumos.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ow5i3Cx2BdMjTzKu4yhK/edaea1d40d3e11da973a05dd86fa58.png)