Sursa :: phterouga : Pixabay
Paste cu sos de ciuperci ușor de preparat în 30 de minute
Această rețetă de paste cu sos de ciuperci este o favorită perenă în portofoliul meu de gătit și este unul dintre felurile de mâncare pe care sunt mereu încântată să le prepar. Este rapid și ușor de făcut, ideal pentru zilele stresante din timpul săptămânii, dar totuși plină de savoare și plăcere. Fiind o pasionată iubitoare de ciuperci, am rafinat această rețetă de-a lungul anilor în funcție de preferințele mele - nu uitați să încercați această mâncare de paste cu ciuperci!
Ingrediente
- 400 g Tagliatelle Pasta
- 500 g Ciuperci
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 200 ml Frișcă/Cremă bătută
- 200 ml bulion de legume
- sare și piper
- Pătrunjel
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti rețeta de paste cu sos de ciuperci, mai întâi se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Acest lucru funcționează deosebit de bine cu un cuțit ascuțit. Scoateți ciupercile și feliați-le.
Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și încălziți-l. Recomand aici un foc mediu pentru a nu arde usturoiul și ceapa. Apoi prăjiți ceapa și usturoiul în el până când acestea devin translucide.
Se adaugă apoi ciupercile și se prăjesc câteva minute, până când acestea își eliberează lichidul și sunt reabsorbite. Această procedură ajută la evidențierea întregii arome a ciupercilor.
Între timp, gătiți tagliatellele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu le prefer al dente.
Acum adăugați stocul de legume la ciuperci și lăsați să se reducă. Apoi se adaugă smântână și se asezonează sosul cu sare și piper.
La final, amestecați tagliatellele fierte în sosul de ciuperci și presărați vasul de paste cu pătrunjel proaspăt.