PUBLICITATE

Sursa :: Bbivirys for Adobe Stock

Paste cu sos de cremă de ardei

Această rețetă de paste cu sos de cremă de ardei este un adevărat deliciu pentru toți cei care iubesc mâncărurile cremoase cu paste. Am descoperit-o pentru prima dată într-o călătorie în Italia și de atunci a devenit o preferată în bucătăria mea. Combinația dintre ardeii dulci, sosul cremos și pastele savuroase este unică și incomparabilă. Uneori adaug nuci de pin prăjite pentru a spori textura și aroma.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Paste (varietate la alegere) Adăugat la
  • 2 roșu Ardei Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 200 ml Cremă Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Ulei de măsline pentru prăjire Adăugat la
  • Brânză parmezan pentru a servi Adăugat la
  • Busuioc proaspăt pentru a orna Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Doriți să gătiți rețeta de paste cu sos de cremă de ardei? Fierbeți pastele într-o cratiță mare cu multă apă sărată până când sunt al dente, așa cum este indicat pe ambalaj. Este important să nu fierbeți prea mult pastele, altfel vor deveni prea moi și își vor pierde din mușcătură.

2. Pasul

Între timp, se toacă mărunt ceapa și usturoiul, se curăță ardeii de coajă și se taie în cuburi mici. Recomandarea mea personală este de a tăia ardeii și ceapa în cuburi de aceeași mărime. Acest lucru face ca felul de mâncare să arate mai armonios și fiecare bucată să aibă aceeași aromă.

3. Pasul

Se încălzește o tigaie cu ulei de măsline și se prăjește ceapa până când devine translucidă. Adăugați apoi usturoiul și continuați să prăjiți până când se parfumează. Vă recomand să gătiți la foc mediu pentru a împiedica usturoiul să se ardă și pentru a evita o aromă amară.

4. Pasul

Apoi se adaugă ardeii în tigaie și se sotează timp de aproximativ 5 minute, până când se înmoaie. Se adaugă apoi smântâna și se condimentează sosul cu sare și piper. Mie îmi place să adaug puțin piper în plus pentru a da sosului un pic de forță.

5. Pasul

La final, se scurg pastele, rezervând o parte din apa în care au fiert. Adăugați pastele în sosul de cremă de ardei și amestecați bine. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă pentru paste pentru a-l subția.

6. Pasul

Se ornează pastele cu sosul de cremă de ardei cu parmezan ras și busuioc proaspăt și se servesc imediat. Credeți-mă, prospețimea adăugată de busuioc vă va încânta.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou