PUBLICITATE

Sursa :: Kurt-Erik Goehner from Getty Images

Paste cu sos niva și șuncă

Pastele cu sos nicoise și șuncă sunt una dintre mâncărurile mele preferate. Această combinație simplă, dar gustoasă și sățioasă de ingrediente creează o cină perfectă pentru familie sau prieteni.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 300 g paste Adăugat la
  • 200 g Nivy Adăugat la
  • 200 g Hams Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 3 ro Unt Adăugat la
  • 250 ml Frișcă Adăugat la
  • Sare, piper negru Adăugat la
  • Arpagic Adăugat la
  • Pătrunjel Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Încep prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu recomand să le gătesc al dente, astfel încât să fie încă puțin tari. Apoi le scurg și le pun deoparte.

2. Pasul

Se topește untul într-o cratiță, se adaugă șunca tocată mărunt și se prăjește până devine aurie. Apoi adăugați usturoiul zdrobit și sotați împreună pentru un timp.

3. Pasul

Se adaugă frișca, niva rasă și se lasă amestecul să fiarbă încet. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă pentru paste.

4. Pasul

La final, adăugați pastele fierte în amestec, amestecați și asezonați cu sare și piper după gust. Și pastele fragede cu sos Niva și șuncă sunt gata!

5. Pasul

De asemenea, pot fi presărate cu arpagic sau pătrunjel.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou