:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/d0n4wHYMG06XQmkbJuWe/b0b5ae041af2a308c6ee771475e8db.jpeg)
Sursa :: Kurt-Erik Goehner from Getty Images
Paste cu sos niva și șuncă
Pastele cu sos nicoise și șuncă sunt una dintre mâncărurile mele preferate. Această combinație simplă, dar gustoasă și sățioasă de ingrediente creează o cină perfectă pentru familie sau prieteni.
Ingrediente
- 300 g paste
- 200 g Nivy
- 200 g Hams
- 2 cuișoare Usturoi
- 3 ro Unt
- 250 ml Frișcă
- Sare, piper negru
- Arpagic
- Pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Încep prin a găti pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu recomand să le gătesc al dente, astfel încât să fie încă puțin tari. Apoi le scurg și le pun deoparte.
Se topește untul într-o cratiță, se adaugă șunca tocată mărunt și se prăjește până devine aurie. Apoi adăugați usturoiul zdrobit și sotați împreună pentru un timp.
Se adaugă frișca, niva rasă și se lasă amestecul să fiarbă încet. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă pentru paste.
La final, adăugați pastele fierte în amestec, amestecați și asezonați cu sare și piper după gust. Și pastele fragede cu sos Niva și șuncă sunt gata!
De asemenea, pot fi presărate cu arpagic sau pătrunjel.