Sursa :: margouillatphotos from Getty Images
Paste la cuptor cu ciuperci
Pastele la cuptor cu ciuperci și smântână sunt ideale pentru prânzuri sau cine în familie. Combinația dintre sosul cremos, suprafața crocantă și erminia aromată sporește gustul pastelor cu ciuperci la cuptor.
Ingrediente
- 500 g Ciuperci
- 350 g Paste (penne sau fusilli)
- 2 The Onion
- 3 Cuișoare Usturoi
- 200 g Cremă de gătit
- 200 g Brânză rasă (nucșoară sau gouda)
- 2 Linguri pătrunjel tocat
- 1 Hermină
- ulei de măsline
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați ciupercile, ceapa și usturoiul în felii subțiri.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați ciupercile, ceapa și usturoiul. Se sotează până când ciupercile sunt aurii și ceapa este sticloasă. Asezonați după gust cu sare și piper.
Între timp, gătiți pastele al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și adăugați-le în tigaie împreună cu ciupercile.
Adăugați în tigaie smântâna și jumătate din brânză. Se amestecă bine pentru a acoperi pastele cu sosul.
Se toarnă amestecul de paste în vasul de copt. Se presară cu restul de brânză și hermina tocată.
Coaceți la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când brânza este aurie și cu bule deasupra.
Se presară cu pătrunjel tocat înainte de servire. Poftă bună!