Sursa :: FomaA for Adobe Stock
Pastilla marocană de pui marocan starter
Pastilla este un aperitiv marocan pe care îl savurăm la sărbătorile legale, la nunți și la ocazii speciale. Pastilla de pui este un amestec de arome dulci și sărate, cu un strat crocant de patiserie filo deasupra, care pocnește atunci când o mănânci! Prepararea pastilei de pui necesită ceva mai mult timp, dar este o reușită plină de savoare!
Ingrediente
Pentru pui:
- 500 g Coapse sau piept de pui
- 1 amendă ceapă tăiată cubulețe
- 2 tocat căței de usturoi
- sucul de la o lămâie
- 2 Lingură de masă ulei de măsline
- 1 Lingură de ceai Turmeric
- Linguriță de ghimbir
- 1 Pinch sare
- piper negru măcinat
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 150 g migdale măcinate
- 100 g zahăr de cofetărie
- 1 Lingură de ceai Scorțișoară
- 1 Lingură de ceai Cardamom
Pentru aluat:
- 8 Frunze Patiserie Filo
- 50 g unt
- 50 g zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face pastilla de pui, puneți mai întâi puiul într-o tigaie cu ulei de măsline împreună cu ceapa, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele. Se gătește la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute.
În timp ce puiul se gătește, prăjiți migdalele într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Acest lucru dă un plus de aromă umpluturii.
Când puiul este fiert, se scoate din tigaie și se lasă să se răcească, apoi se toacă sau se rupe în bucăți și se pune deoparte. Păstrați lichidul din tigaie.
Se bat ouăle în lichidul rămas până când acestea sunt fierte. Se sfărâmă și se adaugă la amestecul de pui.
Acum adăugați migdalele prăjite, zahărul pudră și condimentele la amestec și amestecați bine.
Ungeți o foaie de patiserie filo cu unt, apoi întindeți deasupra un strat din amestecul de pui cu migdale și ouă. Acoperiți cu o a doua foaie de patiserie filo unsă și îndoiți părțile laterale pentru a forma un pachet. Se unge cu restul de unt.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți pastila timp de 30 de minute, până când devine aurie și crocantă.
Scoateți pastila de pui din cuptor și presărați-o cu zahăr pudră înainte de a o servi.