PUBLICITATE

Sursa :: FomaA for Adobe Stock

Pastilla marocană de pui marocan starter

Pastilla este un aperitiv marocan pe care îl savurăm la sărbătorile legale, la nunți și la ocazii speciale. Pastilla de pui este un amestec de arome dulci și sărate, cu un strat crocant de patiserie filo deasupra, care pocnește atunci când o mănânci! Prepararea pastilei de pui necesită ceva mai mult timp, dar este o reușită plină de savoare!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6

Pentru pui:

  • 500 g Coapse sau piept de pui Adăugat la
  • 1 amendă ceapă tăiată cubulețe Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • sucul de la o lămâie Adăugat la
  • 2 Lingură de masă ulei de măsline Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Turmeric Adăugat la
  • Linguriță de ghimbir Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • piper negru măcinat Adăugat la

Pentru umplutură:

  • 4 ouă Adăugat la
  • 150 g migdale măcinate Adăugat la
  • 100 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Scorțișoară Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Cardamom Adăugat la

Pentru aluat:

  • 8 Frunze Patiserie Filo Adăugat la
  • 50 g unt Adăugat la
  • 50 g zahăr de cofetărie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a face pastilla de pui, puneți mai întâi puiul într-o tigaie cu ulei de măsline împreună cu ceapa, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele. Se gătește la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute.

2. Pasul

În timp ce puiul se gătește, prăjiți migdalele într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Acest lucru dă un plus de aromă umpluturii.

3. Pasul

Când puiul este fiert, se scoate din tigaie și se lasă să se răcească, apoi se toacă sau se rupe în bucăți și se pune deoparte. Păstrați lichidul din tigaie.

4. Pasul

Se bat ouăle în lichidul rămas până când acestea sunt fierte. Se sfărâmă și se adaugă la amestecul de pui.

5. Pasul

Acum adăugați migdalele prăjite, zahărul pudră și condimentele la amestec și amestecați bine.

6. Pasul

Ungeți o foaie de patiserie filo cu unt, apoi întindeți deasupra un strat din amestecul de pui cu migdale și ouă. Acoperiți cu o a doua foaie de patiserie filo unsă și îndoiți părțile laterale pentru a forma un pachet. Se unge cu restul de unt.

7. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți pastila timp de 30 de minute, până când devine aurie și crocantă.

8. Pasul

Scoateți pastila de pui din cuptor și presărați-o cu zahăr pudră înainte de a o servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou