Sursa :: RitaE for Pixabay
Picioruș de pui prăjit crocant în cuptor
Această rețetă de pulpe de pui prăjite crocante este una dintre preferatele mele pentru o masă confortabilă de weekend. Mușchii de pui sunt crocanți la exterior și fragezi și suculenți la interior, pur și simplu irezistibili. Cu condimentele pe care le folosesc în rețeta mea, puiul are întotdeauna un gust aromat, puternic, dar nu prea puternic.
Ingrediente
- 4 Mușchi de pui
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- 1 Linguriță sare
- 1⁄2 Linguriță piper
- 1⁄2 Linguriță Ardei
- 1⁄2 Linguriță praf de usturoi
- 1 mic Creangă de rozmarin proaspăt
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a recrea rețeta de pulpe de pui, preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Din experiența mea, aceasta este temperatura ideală pentru ca puiul să fie crocant la exterior și încă suculent în interior.
În timp ce cuptorul se preîncălzește, ungeți cotoarele de pui cu ulei de măsline. Acest lucru asigură o mai bună aderență a condimentelor la carne și, în același timp, aceasta rămâne mai suculentă.
Se amestecă sarea, piperul, paprika și praful de usturoi într-un bol mic și se freacă amestecul în mod egal pe cotoarele de pui.
Așezați pulpele de pui pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și adăugați crenguța de rozmarin. Rozmarinul își eliberează aroma în covrigii de pui în timpul prăjirii și le conferă o notă de savoare suplimentară.
Se introduce tava de copt în cuptorul preîncălzit și se prăjesc copănelele de pui timp de aproximativ 45-50 de minute. Întoarceți din când în când copănelele pentru ca acestea să se rumenească uniform. Timpul exact de prăjire poate varia în funcție de cuptor, așa că vă recomand să verificați carnea spre finalul timpului de gătire pentru a vă asigura că nu este uscată.
După timpul de coacere, lăsați picioarele de pui să se odihnească puțin înainte de a le servi. Acest lucru păstrează sucul în carne și aceasta rămâne suculentă.