:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/xyUjkkgyG_ZSSk7P-2bd/efc4b11369aa3cf334886c7a3a9080.jpeg)
Sursa :: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Plăcintă de mere cu mascarpone
Această plăcintă de mere cu mascarpone este una dintre preferatele mele și o fac des în sezonul de toamnă, când merele sunt în cea mai bună formă.
Ingrediente
- 4 bucată Mere mari
- 500 g mascarpone
- 1 bal Zahăr vanilat
- 2 bucată ouă
- 150 g zahăr de cofetărie
- 150 g făină
- 1 bal Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Se curăță merele de coajă, se curăță și se dau pe răzătoare fină. Se taie o parte din mere în forme de mestecat și se pun deoparte. Turnați sucul de lămâie peste mere pentru a preveni rumenirea lor și amestecați până când se amestecă complet.
Într-un castron, bateți împreună mascarpone, ouăle, zahărul, zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare. Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt. La final, adăugați merele rase și amestecați bine.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină și se așază deasupra feliile de măr.
Coaceți prăjitura cu mere și mascarpone timp de aproximativ 45 de minute. Când a trecut timpul, se mai lasă prăjitura în cuptor încă 10 minute, apoi se scoate și se presară cu zahăr după ce s-a răcit.