Sursa :: Alexey Borodin from Getty Images
Plăcintă de mere cu smântână
Rețetă pentru o fantastică plăcintă de mere cu smântână.
Ingrediente
- 4 ks mere medii
- 200 g Zahăr cristal
- 125 g Unt
- 3 ks ouă
- 200 g Făină simplă
- 1 ks Praf de copt
- 150 g Smântână acră
- zahăr vanilat
- Scorțișoară
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a face umplutura de mere. Tăiați merele în galbeni și prăjiți-le într-o tigaie cu 100 g de zahăr și unt.
Între timp, pregătiți aluatul. Într-un castron mare, se amestecă ouăle și restul de 100 g de zahăr, apoi se adaugă făina, praful de copt și un praf de sare.
Se unge o tavă de copt și se presară cu făină. Așezați aluatul pe foaia de copt astfel încât marginile să fie ridicate.
Într-un castron, se amestecă smântâna cu zahărul și se toarnă amestecul peste aluat.
Se așază merele tăiate felii deasupra aluatului.
Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Lasă-l să se răcească pe foaia de copt după ce îl scoți și apoi presară-l ușor cu zahăr vanilat și scorțișoară pentru un gust delicios.