Sursa :: FB: Jedlo je krásne
Porc cu găluște
Rețetă pentru carnea noastră de porc cu sos cremos și găluște.
Ingrediente
Carne și legume
- 600 g carne de porc
- 2 ks morcovi
- 1 ks The Onion
- Orez
Sos
- 200 ml cremă de gătit
- 1 Articolul făină autogresată
Gălușcă
- 500 g făină semi-groasă
- 3 ks ouă
- 270 ml apă
- 1 ro zahăr cristal
- 1 ro Sare
- 2 ro ulei
- 20 g Drojdie
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați carnea în bucăți mici și prăjiți-o în ulei. Adăugați morcovul tăiat, țelina și ceapa. Apoi adăugați apă și lăsați să se înăbușe.
Preparați un sos din smântână și făină. Prazniți făina într-o tigaie, adăugați smântâna și gătiți în continuare, amestecând constant, până se îngroașă.
Stew the meat with the vegetables, pour the cream sauce over it and let it stew for a while longer.
Galuste - amestecăm într-un castron apă caldă cu zahăr, sare, ulei, drojdie, ou și făină.
Amestecăm aluatul, pe care îl lăsăm să dospească într-un loc călduros, acoperit cu un prosop.
Apoi împărțim aluatul în 2 părți și formăm biluțe din ele.
O vom lăsa să acruască încă un pic și vom fierbe timp de 20 de minute.