:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/6724d2e00c21589ed6a66463fce833.jpeg)
Prăjitura Tosca - O delicatesă crocantă și aromată
O combinație perfectă între blatul moale și cremos, acoperit de o crustă crocantă de migdale caramelizate și vanilie. Această prăjitură este o alegere perfectă pentru o cină specială sau ocazii festive.
Ingrediente
- 150 gr unt nesărat la temperatura camerei
- 150 gr zahăr
- 3 ou
- 150 gr făină
- 1 lingură praf de copt
- 50 ml lapte
- 1 vârf de sare
- 100 gr migdale măcinate
- 100 gr zahăr brun
- 1 lingură esență de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți cu unt o tavă rotundă. Într-un castron mare, amestecați untul cu zahărul și ouăle până când obțineți o cremă omogenă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/946cc676c510de1144c2bf726e5c04.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați făina, praful de copt și sarea în castron și amestecați până la omogenizare. Adăugați laptele și amestecați din nou până când aluatul devine moale și cremos.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/d59f07618b47993028dfe632274dc9.jpeg)
Sursa :: Youtube
Turnați aluatul în tavă și nivelati-l cu o spatulă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/83a0b6f177ae48e1694d4b3c50c399.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un alt castron, amestecați migdalele măcinate, zahărul brun și esența de vanilie până când obțineți o compoziție nisipoasă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/64e68e3d5f349e51c7edd53a27a6b2.jpeg)
Sursa :: Youtube
Presărați amestecul de migdale peste aluatul din tavă, asigurându-vă că acoperiți suprafața uniform.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/bdf0fd185239804ba77f4672c8077f.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când devine aurie și crocantă. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoateți-o pe un suport și lăsați-o să se răcească complet înainte de a o tăia în bucăți.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/65PCv6qvBj8Dk0fP8qDj/2ec3ca3e69df6ee27e992ca31afe25.jpeg)
Sursa :: Youtube