PUBLICITATE
Prăjituri false cu sparanghel

Prăjituri false cu sparanghel

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5

rutier

  • 400 g Făină fină de grâu Adăugat la
  • 400 g Făină de grâu semi-gros Adăugat la
  • 450 ml lapte Adăugat la
  • 100 g iaurt grecesc Adăugat la
  • 1 Gălbenuș Adăugat la
  • 2 ro zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 ro sare Adăugat la
  • 1 ro 20 de octombrie Adăugat la
  • 25 g drojdie proaspătă Adăugat la
  • 2 ro ulei Adăugat la

Mai avem nevoie

  • 200 g Am pus vaselină de pui Adăugat la
  • 200 g Nuci macinate de valcea Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Din ingredientele date creăm un aluat semi-moale, pe care îl lăsăm să crească timp de 45 de minute.

2. Pasul

În timp ce aluatul nostru se dospeste, ne pregătim umplutura. Pentru asta avem nevoie de grăsime și nuci măcinate. Eu am folosit grăsime de pui, dar fiecare poate folosi după gustul său. La final, amestecăm doar grăsimea și nucile. Eu nu am sărat umplutura, am sărat mai târziu, când aluatul era deja uns.

3. Pasul

Aluatul ridicat îl întindem într-un cerc mare, îl ungem cu umplutura, adăugăm sare și îl împăturim foarte clasic precum pentru plăcințe. Între straturi, ungem și acele locuri ale aluatului unde nu există umplutura, pentru a obține acea feuilletage frumoasă. În cele din urmă, lăsăm aluatul pliat să se odihnească doar până când cuptorul nostru se încălzește la 190°C

4. Pasul

Apoi, rulăm aluatul la o grosime de 2 cm și cu un pahar sau cu o formă, tăiem baghetele. Paharul trebuie să fie întotdeauna înmuiat în făină, pentru a se tăia mai frumos și mai ușor. Punem baghetele pe o tavă cu hârtie, le ungem cu ou și le introducem imediat în cuptor. Le coacem timp de aproximativ 20 de minute până devin frumos maronii.

Prăjituri false cu sparanghel - pasul de preparare 1
5. Pasul

Plăcinte coapte sunt parfumate, ușoare și se desfac în straturi frumoase :-) Sunt moi pe interior și ușor crocante pe exterior. Îmi plac mult aceste plăcinte, au un gust minunat! Poftă bună!

Prăjituri false cu sparanghel - pasul de preparare 1
6. Pasul

Rețetele mele ulterioare le puteți găsi și pe blogul meu cesminazuenal.blogspot.com și pe Youtube

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou