PUBLICITATE
Sursa :: dianazh from Getty Images
Prune în conservă
O delicatesă tradițională de sezon care vă va încânta cu gustul său dulce și în același timp delicat acidic tot anul. Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
6
- 2 kg Prune
- 1 kg zahăr
- 1⁄2 l apă
- 1 ks Cuișoare
- 2 ks Scorțișoară
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
Spălăm prunele, le tăiem în jumătate și îndepărtăm sâmburii.
2. Pasul
În oală adăugăm zahăr, apă, cuișoare și scorțișoară și lăsăm să fiarbă.
3. Pasul
Adăugăm prunele în siropul fierbinte și le fierbem timp de 15 minute.
4. Pasul
Umplem paharele preîncălzite cu prune fierbinți, le turnăm siropul deasupra și le închidem imediat.
5. Pasul
Prunele conservate le lăsăm să se răcească complet și le stocăm într-un loc răcoros și întunecat.