PUBLICITATE

Sursa :: dianazh from Getty Images

Prune în conservă

O delicatesă tradițională de sezon care vă va încânta cu gustul său dulce și în același timp delicat acidic tot anul. Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 2 kg Prune Adăugat la
  • 1 kg zahăr Adăugat la
  • 12 l apă Adăugat la
  • 1 ks Cuișoare Adăugat la
  • 2 ks Scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Spălăm prunele, le tăiem în jumătate și îndepărtăm sâmburii.

2. Pasul

În oală adăugăm zahăr, apă, cuișoare și scorțișoară și lăsăm să fiarbă.

3. Pasul

Adăugăm prunele în siropul fierbinte și le fierbem timp de 15 minute.

4. Pasul

Umplem paharele preîncălzite cu prune fierbinți, le turnăm siropul deasupra și le închidem imediat.

5. Pasul

Prunele conservate le lăsăm să se răcească complet și le stocăm într-un loc răcoros și întunecat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou