PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Pui întreg prăjit cu lămâie și ierburi

Nimic nu se compară cu confortul unui pui prăjit cu lămâie și ierburi!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru pui:

  • 1 pui întreg Adăugat la
  • 1 lingură ulei de măsline Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la

Pentru frecarea cu lămâie și ierburi:

  • Coaja de la două lămâi Adăugat la
  • 14 ceașcă suc de lămâie Adăugat la
  • 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 lingură Rozmarin proaspăt, tocat Adăugat la
  • 1 lingură Cimbru proaspăt, tocat Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 220°C (425°F) și poziționați un grătar în mijloc, ceea ce asigură o gătire uniformă a puiului.

2. Pasul

În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți preparatul de lămâie cu ierburi. Într-un bol, combinați coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul tocat mărunt, rozmarinul tocat, cimbrul, sarea și piperul. Acest amestec conferă puiului caracterul său picant și ierbos.

3. Pasul

Clătiți bine puiul sub jet de apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Acesta este un pas important pentru a ajuta pielea să se crocanteze în timpul gătitului.

4. Pasul

Cu ajutorul degetelor, desprindeți ușor pielea de pe pieptul de pui. Acest lucru se poate face trecând încet cu mâna pe sub piele, având grijă să nu o rupeți.

5. Pasul

Întindeți aproximativ jumătate din crema de lămâie cu ierburi sub pielea puiului, apoi întindeți restul peste piele. Frecarea amestecului sub piele nu numai că aromatizează carnea, dar ajută și la crocantarea pielii.

6. Pasul

Se asezonează puiul uniform cu un strat de sare, piper și ulei de măsline.

7. Pasul

Se transferă puiul într-o tavă de prăjit, se prăjește timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute sau până când partea cea mai groasă a puiului înregistrează 74°C (165°F) pe un termometru pentru carne. Nu uitați să stropiți puiul cu sucurile sale la fiecare 20 de minute, aceasta menține puiul umed și aromat.

8. Pasul

După ce puiul este gata, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute înainte de a-l tăia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie în tot puiul, asigurând o pasăre umedă și aromată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou