Sursa :: Freepik
Pui întreg prăjit cu lămâie și ierburi
Nimic nu se compară cu confortul unui pui prăjit cu lămâie și ierburi!
Ingrediente
Pentru pui:
- 1 pui întreg
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper după gust
Pentru frecarea cu lămâie și ierburi:
- Coaja de la două lămâi
- 1⁄4 ceașcă suc de lămâie
- 4 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
- 1 lingură Rozmarin proaspăt, tocat
- 1 lingură Cimbru proaspăt, tocat
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 220°C (425°F) și poziționați un grătar în mijloc, ceea ce asigură o gătire uniformă a puiului.
În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți preparatul de lămâie cu ierburi. Într-un bol, combinați coaja de lămâie, sucul de lămâie, usturoiul tocat mărunt, rozmarinul tocat, cimbrul, sarea și piperul. Acest amestec conferă puiului caracterul său picant și ierbos.
Clătiți bine puiul sub jet de apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie. Acesta este un pas important pentru a ajuta pielea să se crocanteze în timpul gătitului.
Cu ajutorul degetelor, desprindeți ușor pielea de pe pieptul de pui. Acest lucru se poate face trecând încet cu mâna pe sub piele, având grijă să nu o rupeți.
Întindeți aproximativ jumătate din crema de lămâie cu ierburi sub pielea puiului, apoi întindeți restul peste piele. Frecarea amestecului sub piele nu numai că aromatizează carnea, dar ajută și la crocantarea pielii.
Se asezonează puiul uniform cu un strat de sare, piper și ulei de măsline.
Se transferă puiul într-o tavă de prăjit, se prăjește timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute sau până când partea cea mai groasă a puiului înregistrează 74°C (165°F) pe un termometru pentru carne. Nu uitați să stropiți puiul cu sucurile sale la fiecare 20 de minute, aceasta menține puiul umed și aromat.
După ce puiul este gata, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute înainte de a-l tăia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie în tot puiul, asigurând o pasăre umedă și aromată.