Sursa :: Pixabay: ivabalk
Rețetă de tocană de gulaș consistent
Tocănița de gulaș este un fel de mâncare pe care ne place să o servim în familia noastră. Am făcut-o de nenumărate ori și este un fel de mâncare care este deosebit de bun în zilele reci de iarnă. Carnea de vită sățioasă este gătită cu legume și roșii pentru a obține o supă consistentă. Chiar dacă prepararea durează mai mult, rezultatul este convingător ca gust și textură.
Ingrediente
- 500 Gram Gulaș de vită
- 2 ceapă
- 3 scavenger
- 2 căței de usturoi
- 3 Cartofi
- 2 Ardei
- 500 ml Bulion de carne
- 3 Tablespoon Paprika pulbere
- Sare, piper
- 2 Tablespoon ulei
- 1 Poate Roșii, tăiate mărunt
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti tocănița de gulaș, trebuie mai întâi să pregătiți carnea. Aici este important să tăiați carnea în cuburi de dimensiuni egale, astfel încât să se gătească uniform. Apoi, asezonați gulașul de vită cu sare și piper.
Se încălzește oala și se adaugă uleiul. Când uleiul este încins, adăugați carnea și rumeniți-o pe toate părțile. Se formează o crustă frumoasă, care mai târziu dă gulașului aroma sa specială.
Acum se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Spălați și curățați morcovii și ardeii și tăiați-i în cuburi. Decojiți cartofii și tăiați-i și pe aceștia în cubulețe.
Adăugați legumele la carne și prăjiți-le timp de 5 minute.
Apoi, se adaugă praful de ardei și se prăjește puțin. Este important să nu prăjiți ardeiul prea mult timp, altfel poate deveni amar.
Acum adăugați roșiile tocate și bulionul de carne. Amestecați totul bine și apoi lăsați tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Se amestecă din când în când între timp.
La final, se asezonează din nou tocănița de gulaș și se adaugă sare și piper dacă este necesar. Apoi se ia oala de pe foc și se lasă tocănița să se odihnească timp de 5 minute.
Îmi place să servesc tocănița de gulaș cu pâine proaspătă. Dar are un gust foarte bun și cu orez sau tăiței. Poftă bună!
Această rețetă este perfectă pentru serile confortabile de iarnă. De asemenea, este ideală dacă aveți mulți oaspeți sau pur și simplu aveți nevoie de un fel de mâncare ușor de preparat. Și cel mai bun lucru este: tocănița de gulaș are un gust și mai bun a doua zi!