Sursa :: Pixabay: 5598375
Rețetă pentru lichiorul de mere coapte
Acest lichior de mere coapte în casă este un succes la orice petrecere sau un cadou perfect de Crăciun. Nu numai că este întotdeauna binevenit printre prietenii și familia mea, dar am primit chiar și feedback entuziast la diverse petreceri. Cu această rețetă, obțineți un preparat de iarnă minunat, cu gust de mere coapte, scorțișoară și vanilie. Este mai ușor de făcut decât credeți, iar bucătăria dumneavoastră va mirosi divin!
Ingrediente
- 3 mare Mere, de preferință mere Boskop sau Braeburn
- 500 ml Vodcă
- 500 ml rom alb
- 200 g zahăr
- 2 Păstăi de vanilie
- 3 Bețișoare de scorțișoară
- 5 Cuișoare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara lichiorul de mere coapte, spălați bine merele, tăiați-le în sferturi și îndepărtați-le miezul. O coajă nu este o problemă, aceasta rămâne pe ea și dă culoarea frumoasă a lichiorului. Sfat: Folosiți un cuțit ascuțit pentru a face munca ușoară cu merele.
Se pun bucățile de măr într-un borcan mare de conserve și se adaugă zahărul.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime cu un cuțit ascuțit și se scot semințele. Se adaugă în mere împreună cu păstaia răzuită, bețișoarele de scorțișoară și cuișoarele.
Acum adăugați vodca și romul. Sfat: Merită să investești în calitate bună aici, o poți gusta la final.
Închideți borcanul și agitați energic până când zahărul s-a dizolvat. Apoi, puneți borcanul într-un loc cald.
Agitați borcanul de mai multe ori pe zi în primele zile, până când zahărul se dizolvă complet.
După aproximativ o săptămână (cu cât mai mult timp, cu atât mai intensă este aroma), lichiorul de mere coapte ar trebui să fie gata. Se strecoară printr-o pânză fină și se toarnă în sticle sterilizate.