PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: 5598375

Rețetă pentru lichiorul de mere coapte

Acest lichior de mere coapte în casă este un succes la orice petrecere sau un cadou perfect de Crăciun. Nu numai că este întotdeauna binevenit printre prietenii și familia mea, dar am primit chiar și feedback entuziast la diverse petreceri. Cu această rețetă, obțineți un preparat de iarnă minunat, cu gust de mere coapte, scorțișoară și vanilie. Este mai ușor de făcut decât credeți, iar bucătăria dumneavoastră va mirosi divin!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 3 mare Mere, de preferință mere Boskop sau Braeburn Adăugat la
  • 500 ml Vodcă Adăugat la
  • 500 ml rom alb Adăugat la
  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 2 Păstăi de vanilie Adăugat la
  • 3 Bețișoare de scorțișoară Adăugat la
  • 5 Cuișoare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a prepara lichiorul de mere coapte, spălați bine merele, tăiați-le în sferturi și îndepărtați-le miezul. O coajă nu este o problemă, aceasta rămâne pe ea și dă culoarea frumoasă a lichiorului. Sfat: Folosiți un cuțit ascuțit pentru a face munca ușoară cu merele.

2. Pasul

Se pun bucățile de măr într-un borcan mare de conserve și se adaugă zahărul.

3. Pasul

Se taie păstaia de vanilie pe lungime cu un cuțit ascuțit și se scot semințele. Se adaugă în mere împreună cu păstaia răzuită, bețișoarele de scorțișoară și cuișoarele.

4. Pasul

Acum adăugați vodca și romul. Sfat: Merită să investești în calitate bună aici, o poți gusta la final.

5. Pasul

Închideți borcanul și agitați energic până când zahărul s-a dizolvat. Apoi, puneți borcanul într-un loc cald.

6. Pasul

Agitați borcanul de mai multe ori pe zi în primele zile, până când zahărul se dizolvă complet.

7. Pasul

După aproximativ o săptămână (cu cât mai mult timp, cu atât mai intensă este aroma), lichiorul de mere coapte ar trebui să fie gata. Se strecoară printr-o pânză fină și se toarnă în sticle sterilizate.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou