Sursa :: Pixabay: Mylene2401
Rețetă simplă de biscuiți de Crăciun
Această rețetă simplă de biscuiți de Crăciun este recomandarea mea personală pentru dulcele sezon festiv. De-a lungul anilor, am făcut-o de mai multe ori în bucătăria mea și s-a dovedit a fi o preferată absolută - pentru mine și pentru oricine a avut plăcerea de a o încerca. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar manipularea este ușor de stăpânit chiar și pentru începătorii în ale coacerii.
Ingrediente
- 250 g făină
- 100 g zahăr
- 200 g unt rece
- 2 gălbenuș
- 1 Pachet zahăr vanilat
- 1 Tablespoon Lapte (dacă este necesar)
- 1 răzuit lămâie
- Gem, nuci, ciocolată sau zahăr pudră pentru decorare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace biscuiții simpli de Crăciun, puneți mai întâi făina, zahărul, zahărul vanilat și lămâia rasă într-un castron și amestecați bine.
Se adaugă untul rece în bucăți mici și se lucrează cu gălbenușul de ou. Lucrați totul cu mâinile pentru a obține un aluat neted. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați cu grijă 1-2 linguri de lapte. Dar aveți grijă, prea mult lichid va face aluatul lipicios și dificil de lucrat.
Se presează aluatul, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin o oră. Această fază de repaus face ca aluatul să fie mai suplu și mai ușor de întins.
Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină până la o grosime de aproximativ 3 mm și se taie formele dorite cu ajutorul unor tăietori de biscuiți. Puteți fi creativi aici și puteți încerca diferite forme.
Se așază biscuiții de Crăciun decupate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, la foc de sus/jos, timp de aprox. 10-15 minute, până când se rumenesc ușor.
După ce s-au răcit, se ung biscuiții de Crăciun cu gem, se înmoaie în nuci sau ciocolată sau se pudrează cu zahăr pudră, după preferință. Biscuiții pot fi, de asemenea, copți și decorați rapid și ușor cu copiii.