PUBLICITATE

Sursa :: Oleksandr Prokopenko from Canva

Risotto cremos cu ciuperci

Gătesc zilnic pentru familia mea, iar risotto cremos de ciuperci cu parmezan este unul dintre acele feluri de mâncare care nu dezamăgește niciodată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 l Bulion Adăugat la
  • 500 g Orez arborio Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 500 g Ciuperci Adăugat la
  • 4 ro Unt Adăugat la
  • 250 ml Vin alb sec Adăugat la
  • 150 g Brânză rasă Adăugat la
  • 100 g parmezan Adăugat la
  • sare și piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Curățați ciupercile și tăiați-le în bucăți mai mici. Într-o cratiță, se prăjește ceapa și usturoiul în unt, se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare și piper. Prăjesc totul împreună până când ceapa devine sticloasă și ciupercile sunt aurii.

2. Pasul

Adaug orezul în tigaie și îl prăjesc împreună cu ciupercile și ceapa timp de aproximativ 5 minute.

3. Pasul

Adăugați treptat bulionul, câte o ceașcă pe rând. Eu aștept ca orezul să absoarbă bulionul înainte de a mai adăuga. Întregul proces de adăugare a bulionului și de amestecare durează aproximativ 20 de minute.

4. Pasul

Când orezul a absorbit tot bulionul, adaug vinul alb, brânza și parmezanul. Amestec risotto-ul încă un minut, apoi îl iau de pe foc și îl las să stea încă 5 minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou