Sursa :: Oleksandr Prokopenko from Canva
Risotto cremos cu ciuperci
Gătesc zilnic pentru familia mea, iar risotto cremos de ciuperci cu parmezan este unul dintre acele feluri de mâncare care nu dezamăgește niciodată.
Ingrediente
- 1 l Bulion
- 500 g Orez arborio
- 1 bucată The Onion
- 3 cuișoare Usturoi
- 500 g Ciuperci
- 4 ro Unt
- 250 ml Vin alb sec
- 150 g Brânză rasă
- 100 g parmezan
- sare și piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Curățați ciupercile și tăiați-le în bucăți mai mici. Într-o cratiță, se prăjește ceapa și usturoiul în unt, se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare și piper. Prăjesc totul împreună până când ceapa devine sticloasă și ciupercile sunt aurii.
Adaug orezul în tigaie și îl prăjesc împreună cu ciupercile și ceapa timp de aproximativ 5 minute.
Adăugați treptat bulionul, câte o ceașcă pe rând. Eu aștept ca orezul să absoarbă bulionul înainte de a mai adăuga. Întregul proces de adăugare a bulionului și de amestecare durează aproximativ 20 de minute.
Când orezul a absorbit tot bulionul, adaug vinul alb, brânza și parmezanul. Amestec risotto-ul încă un minut, apoi îl iau de pe foc și îl las să stea încă 5 minute.