Sursa :: Radu Bercan from Canva
Risotto cremos cu mazăre
Risotto cremos cu mazăre este mâncarea perfectă pentru cei care caută gătit sănătos și echilibrat.
Ingrediente
- 200 g Orez Arborio
- 150 g mazăre
- 1 ks The Onion
- 2 ro ulei de măsline
- 100 ml Vin alb
- 1 l supă de legume
- 50 g parmezan
- 30 g unt
- 1 ks lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătim toate ingredientele. Clătim orezul sub apă rece și lăsăm să se scurgă. Tăiem ceapa mărunt. Clătim mazărea.
Încălzim 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și prăjim ceapa la foc mediu până ce devine aurie.
Adăugați orezul în tigaie și amestecați până când orezul devine sticlos. Apoi adăugați vinul alb și amestecați până când vinul s-a evaporat.
Adăugați treptat bulionul de legume, 1 cană la un moment dat, și amestecați până când orezul absoarbe toată lichidul. Adăugați o altă cană de bulion și repetați până când orezul este moale.
Când orezul este moale, adăugați mazăre, unt, parmezan și suc de lămâie. Amestecați până toate elementele se combină și se formează un amestec cremos.
Presaram cu parmezan și servim cald. Poftă bună!