PUBLICITATE
Sursa :: IgorDutina from Canva
Risotto cu carne
Rețetă pentru risotto cu carne de pui, care este potrivită pentru prânz sau cină.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 400 g pui
- 2 căni Orez arborio
- 1 ks The Onion
- 4 cuișoare Usturoi
- 150 ml vin alb sec
- 1 l Bulion de pui
- 2 ro Ulei de măsline
- 50 g brânză parmezan
- sare și piper negru
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
45 min.
1. Pasul
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se curăță puiul și se taie în bucăți mici.
2. Pasul
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă carnea și se prăjește. Se scoate și se lasă deoparte.
3. Pasul
Adăugați ceapa, usturoiul și sotați-le până devin aurii.
4. Pasul
Apoi se adaugă orezul și se rumenește în pahar. Se toarnă vinul peste orez și se așteaptă să se evapore.
5. Pasul
Apoi se adaugă carnea în orez, se acoperă cu bulionul și se fierbe acoperit timp de 15-20 de minute, până când orezul este fraged, amestecând din când în când.
6. Pasul
La final, adăugați parmezanul ras în risotto, asezonați cu sare și piper și amestecați bine.