Sursa :: frederique wacquier from Getty Images
Risotto cu pui și ciuperci
Rețetă pentru un risotto gustos și rapid cu pui și ciuperci, pe care îl puteți avea pe masă într-o oră.
Ingrediente
- 200 g Orez arborio pentru risotto
- 400 g piept de pui
- 200 g Ciuperci
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 50 ml vin alb
- 900 ml Bulion de pui
- 50 g brânză parmezan
- 50 g Unt
- Sare, piper negru
- ulei
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați, uscați și tăiați pieptul de pui în cuburi. Prăjiți-le într-o tigaie în ulei pe toate părțile. Transferați carnea într-un castron și puneți-o deoparte.
Se taie mărunt ceapa și usturoiul și se prăjesc în ulei până devin aurii. Adăugați ciupercile tăiate felii și lăsați-le să fiarbă până când se înmoaie.
Se adaugă orezul și se amestecă pentru a acoperi orezul cu ulei. Este important ca orezul să fie ușor prăjit, dar nu să se rumenească.
Se toarnă vinul alb și se lasă să se evapore. Apoi adăugați treptat bulionul până când orezul este suficient de moale. Acesta este trucul pentru un risotto reușit - adăugați treptat bulionul, lăsându-l întotdeauna să se absoarbă în orez înainte de a mai adăuga.
Când orezul este aproape gata, adăugați bucățile de pui din nou în tigaie și amestecați totul.
Apoi se adaugă untul și parmezanul ras și se amestecă până când totul se topește.
La final, se asezonează risotto cu pui și ciuperci cu sare și piper după gust și se servește cald.