PUBLICITATE

Sursa :: frederique wacquier from Getty Images

Risotto cu pui și ciuperci

Rețetă pentru un risotto gustos și rapid cu pui și ciuperci, pe care îl puteți avea pe masă într-o oră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Orez arborio pentru risotto Adăugat la
  • 400 g piept de pui Adăugat la
  • 200 g Ciuperci Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 50 ml vin alb Adăugat la
  • 900 ml Bulion de pui Adăugat la
  • 50 g brânză parmezan Adăugat la
  • 50 g Unt Adăugat la
  • Sare, piper negru Adăugat la
  • ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Spălați, uscați și tăiați pieptul de pui în cuburi. Prăjiți-le într-o tigaie în ulei pe toate părțile. Transferați carnea într-un castron și puneți-o deoparte.

2. Pasul

Se taie mărunt ceapa și usturoiul și se prăjesc în ulei până devin aurii. Adăugați ciupercile tăiate felii și lăsați-le să fiarbă până când se înmoaie.

3. Pasul

Se adaugă orezul și se amestecă pentru a acoperi orezul cu ulei. Este important ca orezul să fie ușor prăjit, dar nu să se rumenească.

4. Pasul

Se toarnă vinul alb și se lasă să se evapore. Apoi adăugați treptat bulionul până când orezul este suficient de moale. Acesta este trucul pentru un risotto reușit - adăugați treptat bulionul, lăsându-l întotdeauna să se absoarbă în orez înainte de a mai adăuga.

5. Pasul

Când orezul este aproape gata, adăugați bucățile de pui din nou în tigaie și amestecați totul.

6. Pasul

Apoi se adaugă untul și parmezanul ras și se amestecă până când totul se topește.

7. Pasul

La final, se asezonează risotto cu pui și ciuperci cu sare și piper după gust și se servește cald.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou