Ruladă cu albușuri
Rulada cu albușuri sau altfel spus pavlova rulată, cu siguranță vă va gusta :)
Ingrediente
- 6 bucată albușuri de ou
- 430 g zahăr
- 1 lingură Cojoc de aur (pulbere)
- 1 ro oțet de vin
- 65 g felii de migdale
- 250 g mascarpone
- 250 ml frișcă bătută
- 250 g Căpșuni
- Afinele pentru decorare
Ultimele broșuri
Procedura
Incepem sa batem albusurile la viteze mai mici si gradual, aproximativ dupa 2 minute de batere, adaugam 330 g de zahar lingura cu lingura si continuam sa batem pana obtinem o consistenta groasa si lucioasa, cam 10 minute. Inainte de final, adaugam otet de vin si grau de aur.
Punem aluatul pe o tava tapetata cu hartie si o presaram cu scobitori de migdale. Coacem aproximativ 12 minute la 180 de grade, apoi reducem la 160 de grade si coacem inca 20 de minute. Dupa coacere, rasturnam, indepartam hartia de copt si o invelim. Lasam sa se raceasca.
Între timp pregătim crema: mixăm smântâna și mascarpone separat - le combinăm (eu nu adaug zahăr, deoarece aluatul este destul de dulce și crema neutralizează frumos dulceața). Ungeți crema până la ¾ pe blatul de tort.
Păstrăm căpșunile și gemul de căpșuni pe care îl pregătim prin fierberea căpșunilor cu restul de zahăr timp de aproximativ 20 minute. Rulăm și lăsam la frigider să se răcească cel puțin o oră.