Sursa :: olgabombologna via 123RF
Saint Honore Desert franțuzesc patiserie choux
Această rețetă de Saint Honore necesită ceva timp și răbdare, dar rezultatul merită din plin. Încununarea oricărui festin, punctul culminant al oricărei petreceri cu cafea. Desertul de patiserie choux umplut cu cremă de vanilie provine inițial din bucătăria franceză. Aroma delicată a vaniliei, dulceața sosului de caramel și crocantul ușor al produselor de patiserie fac acest desert pur și simplu irezistibil.
Ingrediente
Pentru patiseria choux:
- 125 ml apă
- 60 g unt
- 1 Pinch sare
- 75 g făină
- 3 ouă
Pentru patiseria cu pufuleți:
- 125 g făină
- 60 g unt
- 1 Pinch sare
- 60 ml apă
Pentru cremă:
- 3 gălbenuș
- 100 g zahăr
- 25 g făină
- 1⁄2 l lapte
- 1 păstaie de vanilie
Pentru sosul de caramel:
- 200 g zahăr
- 50 ml apă
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace rețeta Saint Honore, începeți cu patiseria choux. Se pun la fiert într-o cratiță apa, untul și sarea. Adăugați apoi făina și amestecați constant până când se formează un cocoloaș de aluat. Se ia cratița de pe foc și se adaugă ouăle pe rând. Întindeți cercuri din aluat pe hârtie de copt.
Pentru foitaj, se frământă făina, untul, sarea și apa până se obține un aluat neted și se formează și cercuri. Așezați-le pe acestea pe patiseria choux. Acum coaceți pufuleții la cuptorul cu ventilator la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Lăsați-le să se răcească complet.
Pentru cremă, bateți gălbenușul de ou și zahărul până devine spumos. Se amestecă cu făina. Se aduce laptele la fierbere cu păstaia de vanilie răzuită și se adaugă încet la amestecul de gălbenușuri de ou. Se încălzește din nou totul împreună până când crema se îngroașă. Apoi se lasă crema să se răcească.
Pregătiți sosul caramel prin caramelizarea zahărului și a apei într-o tigaie.
Acum ungeți cercurile de patiserie răcite cu cremă și decorați-le cu mai multă pastă choux. La final, stropiți patiseria Saint Honore cu sosul de caramel. Se lasă sosul de caramel să se usuce bine înainte de a fi servit.