PUBLICITATE

Sursa :: olgabombologna via 123RF

Saint Honore Desert franțuzesc patiserie choux

Această rețetă de Saint Honore necesită ceva timp și răbdare, dar rezultatul merită din plin. Încununarea oricărui festin, punctul culminant al oricărei petreceri cu cafea. Desertul de patiserie choux umplut cu cremă de vanilie provine inițial din bucătăria franceză. Aroma delicată a vaniliei, dulceața sosului de caramel și crocantul ușor al produselor de patiserie fac acest desert pur și simplu irezistibil.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru patiseria choux:

  • 125 ml apă Adăugat la
  • 60 g unt Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 75 g făină Adăugat la
  • 3 ouă Adăugat la

Pentru patiseria cu pufuleți:

  • 125 g făină Adăugat la
  • 60 g unt Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 60 ml apă Adăugat la

Pentru cremă:

  • 3 gălbenuș Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 25 g făină Adăugat la
  • 12 l lapte Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la

Pentru sosul de caramel:

  • 200 g zahăr Adăugat la
  • 50 ml apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Pentru a coace rețeta Saint Honore, începeți cu patiseria choux. Se pun la fiert într-o cratiță apa, untul și sarea. Adăugați apoi făina și amestecați constant până când se formează un cocoloaș de aluat. Se ia cratița de pe foc și se adaugă ouăle pe rând. Întindeți cercuri din aluat pe hârtie de copt.

2. Pasul

Pentru foitaj, se frământă făina, untul, sarea și apa până se obține un aluat neted și se formează și cercuri. Așezați-le pe acestea pe patiseria choux. Acum coaceți pufuleții la cuptorul cu ventilator la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Lăsați-le să se răcească complet.

3. Pasul

Pentru cremă, bateți gălbenușul de ou și zahărul până devine spumos. Se amestecă cu făina. Se aduce laptele la fierbere cu păstaia de vanilie răzuită și se adaugă încet la amestecul de gălbenușuri de ou. Se încălzește din nou totul împreună până când crema se îngroașă. Apoi se lasă crema să se răcească.

4. Pasul

Pregătiți sosul caramel prin caramelizarea zahărului și a apei într-o tigaie.

5. Pasul

Acum ungeți cercurile de patiserie răcite cu cremă și decorați-le cu mai multă pastă choux. La final, stropiți patiseria Saint Honore cu sosul de caramel. Se lasă sosul de caramel să se usuce bine înainte de a fi servit.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou