Sursa :: Mykola Lunov from Canva
Salată de legume cu dovlecei
Salată rapidă și sănătoasă de legume cu dovlecei și ardei iute.
Ingrediente
- 2 bucată Dovlecei
- 1 bucată Ardei iute
- 2 cuișoare Usturoi
- 2 linguri Ulei de măsline
- Suc de lămâie
- sare și piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se taie în felii subțiri dovleceii. Se taie ardeiul iute în inele subțiri.
Se curăță și se taie mărunt cățeii de usturoi. În același timp, puteți, de asemenea, să presați usturoiul printr-o presă, ceea ce va extrage și mai multă aromă și savoare din el.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul tocat. Se rumenește câteva minute și apoi se adaugă dovleceii și ardeii iuți în tigaie.
Se amestecă ocazional și se sotează până când dovleceii devin aurii. Din experiența mea, dovlecelul este cel mai bun atunci când este ușor crocant, așa că nu va dura mai mult de 5-7 minute.
La final, se adaugă suc de lămâie, sare și piper după gust.