Sursa :: Pixabay: RitaE
Salată de pui crocantă supremă cu țelină
Această rețetă este un amestec de arome răcoritoare și savuroase care aduc într-adevăr o întorsătură încântătoare salatei obișnuite de pui.
Ingrediente
- 2 Piept de pui dezosat și fără piele
- 4 tulpini De țelină, tăiată mărunt
- 1 Ceapă medie, tăiată mărunt
- 1 ceașcă maioneză
- 2 tbls Muștar de Dijon
- 1 lingură Pătrunjel proaspăt, tocat
- sare și piper după gust
- Suc proaspăt de lămâie (opțional)
- Frunze de salată, pentru servire
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți înainte de orice altceva prin a fierbe piepturile de pui. Din experiența mea, o oală cu suficientă apă cât să acopere puiul și un vârf de cuțit de sare dă cel mai bun rezultat. Fierbeți-i timp de aproximativ 20-25 de minute, până când sunt bine fierți.
În timp ce puiul fierbe, puteți folosi acest timp pentru a pregăti țelina și ceapa. Tăiați-le cât de fin doriți, în funcție de textura preferată.
Când puiul este gata, se scurge, se lasă să se răcească și apoi se toacă în bucăți mici. Sfatul meu aici este să lăsați puiul să se răcească un timp pentru a evita să vă ardeți degetele în timp ce îl tocați.
Într-un castron mare, este timpul să amestecați toate ingredientele pentru a forma salata. Începeți cu puiul mărunțit, țelina tăiată cubulețe și ceapa. Apoi, adăugați maioneza, muștarul, pătrunjelul proaspăt tocat și un strop de suc proaspăt de lămâie (dacă doriți, adaugă un gust răcoritor!).
Se amestecă bine pentru a vă asigura că toate aromele se combină bine și apoi nu uitați să o asezonați cu sare și piper. Asigurați-vă că gustați amestecul în acest moment și ajustați asezonarea în mod corespunzător.
Acum salata este gata! Vă recomand să o serviți pe un pat de frunze de salată proaspătă, care completează salata cremoasă de pui, adăugând în același timp o crocantă binevenită. Puteți, de asemenea, să o răciți timp de o oră înainte de a o servi pentru a spori aroma.