PUBLICITATE

Sursa :: tvirbickis from Getty Images

Sandviș cu dovleac

Acest sandviș sănătos cu dovleac este excelent ca pâine prăjită pentru micul dejun sau doar pentru ceai.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg dovleac Adăugat la
  • 500 g Făină semi-grosieră Adăugat la
  • 1 Linguri Praf de copt Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 1 bucată zahăr vanilat Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 3 bucată ouă Adăugat la
  • 100 ml Ulei vegetal Adăugat la
  • 150 ml Lapte Adăugat la
  • 1 Lingura Scorțișoară Adăugat la
  • unt Adăugat la
  • făină grunjoasă pentru a umple forma Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se spală dovleacul, se taie în două, se scot semințele și se taie în bucăți mai mici. Alegeți dovlecei mai mici, sunt mai dulci și mai puțin fibroși.

2. Pasul

Puneți dovleacul într-o tavă de copt, acoperiți-l cu folie de aluminiu și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute sau până se înmoaie. Aburul de la coacere îl va face foarte moale.

3. Pasul

Între timp, într-un castron mare, se amestecă făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, sarea și scorțișoara.

4. Pasul

Se lasă dovleacul copt să se răcească, apoi se decojește și se face piure.

5. Pasul

Adăugați ouăle, uleiul și laptele la piureul de dovleac și amestecați bine. Adăugați acest amestec la ingredientele uscate și amestecați din nou bine.

6. Pasul

Se unge forma cu unt, se presară făină grunjoasă și se toarnă aluatul în ea.

7. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Sandvișul este gata atunci când înțepi o țepușă în el și iese uscată. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii, deoarece sandvișul poate exploda.

8. Pasul

Se lasă sandvișul să se răcească, apoi se răstoarnă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet. Acest sandviș cu dovleac este excelent ca pâine prăjită la micul dejun sau pur și simplu pentru ceai.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou