Sursa :: tvirbickis from Getty Images
Sandviș cu dovleac
Acest sandviș sănătos cu dovleac este excelent ca pâine prăjită pentru micul dejun sau doar pentru ceai.
Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 500 g Făină semi-grosieră
- 1 Linguri Praf de copt
- 200 g Zahăr
- 1 bucată zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
- 3 bucată ouă
- 100 ml Ulei vegetal
- 150 ml Lapte
- 1 Lingura Scorțișoară
- unt
- făină grunjoasă pentru a umple forma
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală dovleacul, se taie în două, se scot semințele și se taie în bucăți mai mici. Alegeți dovlecei mai mici, sunt mai dulci și mai puțin fibroși.
Puneți dovleacul într-o tavă de copt, acoperiți-l cu folie de aluminiu și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute sau până se înmoaie. Aburul de la coacere îl va face foarte moale.
Între timp, într-un castron mare, se amestecă făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, sarea și scorțișoara.
Se lasă dovleacul copt să se răcească, apoi se decojește și se face piure.
Adăugați ouăle, uleiul și laptele la piureul de dovleac și amestecați bine. Adăugați acest amestec la ingredientele uscate și amestecați din nou bine.
Se unge forma cu unt, se presară făină grunjoasă și se toarnă aluatul în ea.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. Sandvișul este gata atunci când înțepi o țepușă în el și iese uscată. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii, deoarece sandvișul poate exploda.
Se lasă sandvișul să se răcească, apoi se răstoarnă pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet. Acest sandviș cu dovleac este excelent ca pâine prăjită la micul dejun sau pur și simplu pentru ceai.